Martin Rychlík: Poučná četba premiérovi do hajan? E-mailový seriál Jak to chodí u Dobeše.

pátek 3. června 2011 ·

Ministerstvo školství má nový hit. E-mail o chodu věcí přímo v ministrově kabinetu. O své zkušenosti se podělil bývalý vysoký úředník resortu.

V úterý v 10:50 přišel všem zaměstnancům ministerstva školství dlouhý e-mail. Odeslal jej Martin Odehnal, bývalý zástupce vrchní ředitelky kabinetu ministra Josefa Dobeše (VV). Odehnal, který z úřadu musel odejít proti své vůli, nachystal svým někdejším kolegům z resortu vskutku zajímavé čtení, které lze navíc vřele doporučit i panu premiérovi. Navíc bude mít pokračování. V úvodním textu Odehnal obsáhle rozebírá svůj údajně účelový vyhazov, zmiňuje zrychlené řízení pro nadlimitní veřejnou zakázku, jež prý koliduje se zákonem, podivnosti kolem akreditace Univerzity Jana Amose Komenského, kde završuje studia vrchní ředitelka kabinetu Jana Machálková, a další pikantnosti. Ministerstvo uvedená nařčení rezolutně odmítá.

E-mail odešel z freemailové adresy. „Ano, posílal jsem jej já,“ potvrdil pravost ČESKÉ POZICI Odehnal, jenž na ministerstvu pracoval od března 2007. Dle jeho slov byl vybrán za „korunního prince“ kabinetu, ministrem Dobešem chválen, ale po kritice některých kroků v zakázce na propagační předměty, jež se nelíbila ani náměstkyni Evě Bartoňové (ODS), byl vyhozen kvůli údajně špatné docházce. „Obtížně se smiřuji s tím, jak jsem musel na základě vykonstruovaných skutečností opustit ministerstvo. Proto vše zveřejňuji tímto způsobem,“ říká Odehnal, jenž měl na starosti ministrovu vládní agendu. ČESKÁ POZICE publikuje jeho e-mail v plném a nekráceném znění v příloze PDF.

Celý článek na ČESKÁ POZICE.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. června 2011 v 9:29  

zajimavé počtení, očekával jsem, že takové poměry tam panují. Je nutno odstranit tyto darebáky za každou cenu ! A nejen je ! Socialisti byli jen ubohý odvar.

Anonymní řekl(a)...
3. června 2011 v 14:53  

Tak to je síla...já myslím, že českému školství by skoro prospělo, kdyby tato instituce propustila všechny a zanikla jako celek...Učitelé se bez šablon, kompetencí, průřezových témat, tematických plánů, metodických pokynů a dalších blbin, které jen zdržují od skutečného učení, určitě rádi obejdou.

Anonymní řekl(a)...
3. června 2011 v 22:14  

Jojo, bez nesmyslů bychom se obešli rádi, ale zatím poslušně opravujeme nesmyslné indikátory v monitorovací zprávě OP VK Šablony v podobě počtů žáků, na kterých pácháme inividualizaci a inovace výuky. K čemu vlastně nakonec ta čísla budou a co hrozného by se stalo, kdyby se o 3% lišila??? Kam to spěje... a jakou radost máme dnes ze své učitelské či ředitelské práce? Jak to, že nás nikdo neposlouchá???

Anonymní řekl(a)...
3. června 2011 v 22:16  

Asi je to tím, že jsme ANONYMNÍ...

Anonymní řekl(a)...
4. června 2011 v 5:27  

Pochopitelně že jsme anonymní. Vylezu ze své anonymity, abych kriticky poukázal, a co se stane? Schválně, co se (mi) v tomhle Mafiánském Banánistánu stane?

Anonymní řekl(a)...
5. června 2011 v 20:26  

"Asi je to tím, že jsme ANONYMNÍ..."

Být otevřený se nevyplácí. Opět se zasouváme jako za komunistů za zdi svých bytů, protože máme strach. Je to strach o práci, veřejné skandalizování částí sdělovacích prostředků, strachu z vyjádření podpory slabšímu,..., strachu z nepravostí. Vždyť slušný člověk nic nezmůže proti moci peněz. Celý národ ví, že se tady krade, dokonce se ví, že krade, ale v zájmu tzv. reformy se masově rozkrádá. Pan Michálek se Drobilovi postavil a jak dopadl ?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.