Přečtěte si: První studenti mají za sebou ústní část státních maturit

pondělí 9. května 2011 ·

Český rozhlas se věnoval v minulém týdnu zahájení ústní části státní maturity.


Z článku Kláry Bílé, Dalibora Zíty a Michaely Vydrové na Zpravy.Rozhlas.cz vybíráme

Ředitel Gymnázia Jiřího Ortena v Kutné Hoře Vladislav Slavíček sdílí ministrovu naději, že vše půjde jak má, hlavně po technické stránce. Ale spíš doufá a pevně věří ve slib ministra Dobeše, že budou příští rok státní maturity podstatně jednodušší a méně byrokratičtější.


„To, co teď zažíváme na školách, překračuje nejhroznější představy, které jsme měli při maturitní generálce, kde bylo příšerně administrativy. Pro jednoho maturanta kopírujeme na francouzštinu 150 listů. Už jsme namnožili přes 3 tisíce kopií. Hodnotit ústní maturitu v celostátním měřítku je holý nesmysl.“

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.