Mezinárodní ekonomie v teorii a praxi

pondělí 9. května 2011 ·

Publikace je určena:

  • studentům ekonomických a obchodně-podnikatelských fakult
  • širokému spektru odborné veřejnosti
  • zájemcům o tuto ekonomickou vědní disciplínu¨



Kniha nese všechny charakteristické rysy učebnice a je pojata moderně.

Na začátku každé kapitoly se čtenář dozví, co jejím přečtením získá. Na konci pak nalezne shrnutí a přehled klíčových slov. Čtenář, a zejména student, tak může snadno zjistit, zdali má pro něj smysl kapitolu studovat. Po přečtení kapitoly si může jednoduše ověřit, zda si vše zapamatoval a zda je schopen vysvětlit klíčová slova. Na konci učebnice nalezne slovník pojmů a rejstřík, které rovněž usnadňují práci s knihou. Učebnice je bohatě vybavena grafy, které mohou technicky orientovanému čtenáři ulehčit pochopení příslušné teorie.

Pozitivně lze hodnotit i snahu autorů propojit teorii s praxí. Každá kapitola je doplněna zajímavostmi z internetu a příklady z praxe ve zvýrazněných boxech, které se vztahují k probranému teoretickému okruhu jevů. Za další klad lze považovat komplexnost této publikace. Co do rozsahu se jedná o ucelenou učebnici mezinárodní ekonomie napsanou v českém jazyce. Její obsahový záběr i stránkový rozsah je na tuzemské poměry neobvyklý. Kniha tak může čtenáři posloužit i jako určitý přehled existujících teorií a jako vodítko při dalším a hlubším studiu mezinárodní ekonomie.

Prof. Ing. Eva Cihelková, CSc.
Katedra světové ekonomiky,
Vysoká škola ekonomická v Praze

Více informací o knize vč. ukázkové kapitoly naleznete na http://knihy.cpress.cz/mezinarodni-ekonomie-v-teorii-a-praxi.html.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.