Ministerstvo školství podpoří z evropských peněz mj. finanční gramotnost mládeže nebo projekty na ochranu dětí před zneužitím jejich osobních profilů na internetu

úterý 25. ledna 2011 ·

Ministerstvo školství dnes vyhlásilo novou výzvu v oblasti podpory „Rovné příležitosti dětí a žáků včetně těch se speciálními vzdělávacími potřebami“ Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK). Školy, školská zařízení, VŠ a neziskové organizace mohou využít 120 milionů korun, které jsou určeny na prevenci sociálně-patologických jevů, dále na vzdělávání pracovníků neziskových organizací a středisek volného času, apod.
 V rámci prevence sociálně-patologických jevů, jako je záškoláctví, kriminalita či násilí, budou podpořeny projekty zaměřené na aktivity podporující zdravý životní styl a smysluplné využívání volného času. Půjde o projekty zaměřené na posílení spolupráce mezi školami a nevládními neziskovými organizacemi, např. zřizováním „klubů pro děti a mládež“.

„Podpoříme rovněž projekty směřující k rozvoji týmové spolupráce, řešení konfliktů a vzájemné komunikace. Dalším tématem, na něž se zaměříme, je problematika finanční gramotnosti dětí. Cílem uvedené podpory bude i zvýšení právního vědomí dětí a ochrany před zneužitím jejich osobnostních profilů na internetu,“ uvedl Jaroslav Kuba, vrchní ředitel Sekce řízení Operačních programů EU na ministerstvu školství. V rámci vzdělávání pracovníků neziskových organizací budou podpořeny projekty zaměřené na podporu neformálního vzdělávání.


Minimální možná podpora jednoho projektu je stanovena na 10 milionů korun, maximální podpora na 30 milionů. O peníze v rámci této výzvy mohou žádat školy a školská zařízení, nestátní neziskové organizace a vysoké školy. Úspěšní žadatelé obdrží finanční podporu ve výši 100 % výdajů projektu. 
Výzva potrvá do 10. března 2011, čímž mají žadatelé dostatečný prostor pro přípravu i odevzdání projektů.  


Text výzvy včetně příloh naleznete v sekci OP VK/Výzvy

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.