13.-14. 1.: Konference Evropské jazykové portfolio v praxi

úterý 11. ledna 2011 ·

Ve dnech 13. a 14. ledna se v Praze v budově C Ministerstva školství, tělovýchovy a mládeže ČR (sál 081) uskuteční mezinárodní konference a seminář rozvíjející principy Evropského jazykového portfolia a možnosti jeho elektronické online podoby.


„Evropské jazykové portfolio je hodnotící nástroj, který umožňuje svým uživatelům zjistit, jakého dosáhli pokroku v jazykových dovednostech,“ říká jedna z organizátorek Kamila Sladkovská, odborná pracovnice z Výzkumného ústavu pedagogického v Praze. Upozorňuje, že Česká republika je druhou zemí v Evropě, první bylo Holandsko, která připravuje moderní online podobu hodnotícího nástroje. „Rádi bychom ho dostali více do školské praxe. V průběhu tohoto roku bude Evropské jazykové portfolio dostupné i z Metodického portálu www.rvp.cz,“ dodává.

Vedle Krajského centra vzdělávání a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Plzni, hlavního pořadatele konference a realizátora stejnojmenného projektu, se na přípravě konference a semináře podílejí partneři projektu Výzkumný ústav pedagogický v Praze a Národní ústav odborného vzdělávání. Konference a seminář je realizován pod záštitou Evropského centra pro moderní jazyky Rady Evropy v rakouském Grazu a MŠMT.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.