Nový ročník oblíbené mezinárodní soutěže DAF 2011 právě spuštěn!

sobota 11. prosince 2010 ·

Počínaje dnešním dnem mají čeští i slovenští studenti možnost se již devátým rokem přihlásit do mezinárodní výtvarné soutěže s názvem Designem proti kožešinám (Design Against Fur, DAF). Organizace Svoboda zvířat, která projekt koordinuje v České republice a na Slovensku, dnes otevřela on-line registrace na stránkách www.dafcr.cz.


„Studenti mají za úkol vymyslet originální plakát nebo animaci poukazující na krutost, která se skrývá za kožešinovou módou. Tématem pro rok 2011 jsou kožešinové farmy a jejich drsná realita. Většina ze 75 milionů tzv. kožešinových zvířat, která jsou ročně na světě zabita, je odchována právě zde,“ vysvětluje Lucie Moravcová, koordinátorka soutěže v ČR a SR ze Svobody zvířat. Mladí umělci mají možnost získat peněžitou výhru nebo třeba stáž v reklamní agentuře. On-line registrace budou otevřeny do 1. dubna 2011, termín pro přijetí plakátů či animací byl stanoven na 15. dubna 2011.

Soutěž DAF byla poprvé spuštěna v roce 2003. Na celosvětové úrovni ji vyhlašuje Aliance za módu bez kožešin (Fur Free Alliance), která sdružuje více než 35 organizací na ochranu nejen tzv. kožešinových zvířat z celého světa. V roce 2011 je soutěž v navrhování plakátů rozdělena do 4 světových regionů (Evropa a mezinárodní, Rusko, Čína, Velká Británie a Irsko). Průběh soutěže popisuje Lucie Moravcová: „Soutěž v tvorbě plakátů probíhá ve dvou fázích: tři vítězné plakáty z každého světového regionu automaticky postupují do mezinárodního finále, ve kterém bude vybrán celkový vítěz soutěže (Grand Prize Winner), jenž získá 1 000 amerických dolarů. Finalisté budou navíc zařazeni do celosvětového internetového kola (People´s Choice Award), ve kterém svého favorita volí sama mezinárodní veřejnost. Internetové kolo proběhne na podzim 2011 a jeho vítěz získá 500 amerických dolarů. Svoboda zvířat již tradičně vyhlásí také Česko-slovenské kolo soutěže.“

V rámci minulého ročníku se do soutěže zapojilo přes 14 000 studentů z více než 50 zemí celého světa. V České republice a na Slovensku se do soutěže přihlásilo okolo 160 studentů ze 40 středních a vysokých škol.

Veškeré informace najdete na www.dafcr.cz, případně v angličtině na www.infurmation.com.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.