NOSÍ DÍTĚ DOMŮ „SKUTEČNÉ“ JEDNIČKY?

úterý 9. listopadu 2010 ·

Odpověď nabízí Srovnávací zkoušky Scio, které poskytují rodičům detailní informace o skutečných znalostech dítěte včetně srovnání vědomostí s žáky jiných škol.


Hodnocení vědomostí dítěte často ovlivňují subjektivní faktory, jako je štěstí na téma zkoušení, povaha dítěte a jeho cíle, schopnost dítěte „prodat“ své znalosti, vyjadřovat se, ale i momentální kondice, která by den předtím nebo den poté mohla být úplně jiná.

Testování Scio

Většina rodičů je tak přesvědčena, že známky jejich dítěte nejsou objektivní – dítě by si podle nich zasloužilo lepší hodnocení. Nebo si naopak nejsou jisti, zda znalosti dítěte skutečně odpovídají velmi dobrým známkám. Zabývají se tedy otázkou, jak je na tom jejich dítě v porovnání se svými vrstevníky, jak by obstálo na jiné, náročnější škole, či jaké má šance na úspěch u přijímacích zkoušek na střední školu. Možnost, jak objektivně posoudit šance svého dítěte, nabízí společnost Scio, která spolupracuje s mnoha středními školami na přijímacích zkouškách – připravuje pro ně testy a vyhodnocuje je.

Z těchto zkušeností vychází i organizace Srovnávacích zkoušek, které Scio pořádá již dvanáctým rokem. Ročně se jich zúčastní tisíce dětí. Srovnávací zkoušky z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů, tedy kompletní sestavu k přijímacím zkouškám, mohou děti absolvovat ve dvanácti městech po celé České republice.

Každý účastník obdrží podrobný rozbor výsledků, včetně doporučení k výběru školy. Zjistí také, jaké jsou jeho vědomosti v porovnání s ostatními vrstevníky a jak na něj působí atmosféra zkoušek.

Právě z hlediska přípravy na přijímačky jsou Srovnávací zkoušky vhodné pro všechny žáky. Odpověď na otázku „Jaké znalosti má mé dítě ve srovnání s ostatními?“ je pro výběr střední školy klíčová.

Termín Podzimních srovnávacích zkoušek je 27. 11. 2010, uzávěrka přihlášek již 14. 11. 2010.

Rodiče mohou své děti přihlásit na www.scio.cz/eshop nebo na tel. 234 705 555. Další informace je možné získat na www.scio.cz/zkousky nebo na uvedeném telefonním čísle.

Využijte slevy pro čtenáře České školy – při objednávce Podzimních srovnávacích zkoušek zadejte v e-shopu společnosti Scio kód „CS“. Ušetříte tak 100 Kč.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.