Čeští panovníci byli taky jenom lidi

pátek 19. listopadu 2010 ·

Kniha potěší děti, které se zajímají o historii a rády hledají souvislosti mezi událostmi. Zaujme děti, které sice znají data velkolepých bitev, ale je to pro ně málo, protože současně touží poznat, jací ve skutečnosti byli lidé, kteří tyto bitvy vedli. Autorka Martina Drijverová čtivou formou dětem zpřístupňuje osobnosti známých českých panovníků, jejich radosti, neduhy, sváry, tužby, úspěchy i neúspěchy.

Zajímavosti ze života českých vladařů - pro děti od 7 do 12 let

Budete mít možnost zamyslet se nad životními osudy významných králů a císařů - Vratislava II., Přemysla Otakara I., Václava I. Jednookého, Přemysla Otakara II., Václava II., Václava III., Rudolfa Habsburského, Jana Lucemburského, Karla IV., Václava IV., Zikmunda Lucemburského, Ladislava Pohrobka, Jiřího z Poděbrad, Vladislava Jagellonského, Ludvíka Jagellonského, Ferdinanda Habsburského, Ferdinanda III., Leopolda I., Karla II., Marie Terezie, Josefa II., Leopolda II., Františka I., Ferdinanda Dobrotivého, Františka Josefa I.

Dobu, ve které jednotlivé osobnosti, čtenářům ještě více přiblíží ilustrace Vojtěcha Otčenáška.

Více informací o knize naleznete na http://knihy.cpress.cz/KD0273.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.