Klára Bílá: Tři přihlášky na střední školy zřejmě skončí, plánuje Dobeš

čtvrtek 14. října 2010 ·

Ministr školství Josef Dobeš chce, aby počet přihlášek na střední školy klesl ze tří na dvě nebo dokonce i na jednu. Radiožurnálu to odůvodnil tím, že pro školy a jejich ředitele jsou dosavadní tři přihlášky velkou administrativní zátěží.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
15. října 2010 v 14:19  

Tedy na panu ministrovi se mi líbí, že každý týden přijde s nějakým novýn nápadem. Je to prostě kreativec. Někdy, zejména teď na podzim, na mne ovšem padá taková těžko uchopiteoná hrůza, že mu tahle týdenní kreativita zůstane na další čtyři roky jako když má člověk ekzém, kterého se jen tak nezbaví.

Anonymní řekl(a)...
15. října 2010 v 20:47  

Je to známý tvůrce bublin z mýdla - bublifuk. Většina bublin praskne do týdne, ale některými ještě dokáže znepříjemnit práci s dětmi. Až k vám dorazí nové návrhy na financování škol, tak vaše konto nebude výskat radostí ! Jen tak přemýšlím nad exekučními pohledávkami, z nezaplacených faktur, učitelského stavu ze strany plynáren,elektráren, vodáren, zrušené regulace, ....pane ministře, těch 20 000,- hrubého nestačí !!

Unknown řekl(a)...
17. října 2010 v 9:15  

A je to tu zas, další změna v počtu přihlášek na střední školy. Na ministerstvu evidentně nemohou najít ten správný počet. Ze dvou přihlášek na jednu, z jedné na tři a teď ze tří opět na dvě nebo jednu. Zajímalo by mě, komu a proč byl takovým trnem v oku systém dvou přihlášek na střední školy. Systém, který alespoň podle mě, celkem dobře fungoval řadu let. Ale změna je život že?

Netřeba připomínat, že při systému podávání jediné přihlášky, platilo pravidlo čím prestižnější škola, tím méně uchazečů. No a kdo by mohl tušit, že tříkolový systém bude až příliš náročný na administrativu samotných škol...

Na ministerstvu rádi změny, více či méně unáhlené. Bohužel i zde platí, že méně je někdy více.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.