31. 10.: Ministr Josef Dobeš bude hostem v Otázkách Václava Moravce

pátek 29. října 2010 ·

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš vystoupí v neděli 31. října ve 13 hodin na ČT 24 v Otázkách Václava Moravce.

17 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
29. října 2010 v 19:08  

Jako zastánce evoluce se již těším na "revoluční" nápady pana ministra.

Anonymní řekl(a)...
29. října 2010 v 21:55  

A já zase panu ministrovi fandím a prohlašuju, že jestli nezačne revoluci on, pozvednu prapor revoluce sám. Už mě nebaví denně přemlouvat lehce podroušené miláčky k alespoň chvilce soustředěné práce, výsledky výuky nejsou vidět, chování hraničí s trestnými činy. Lepší nápady než smlouvy s rodiči nebo vyloučení na několik dní z vyučování neznám a zdá se mi to být hodně dobrý nápad. Tak ať se v diskusi dostane i na tu nekázeň v základním školství!!

Anonymní řekl(a)...
30. října 2010 v 12:13  

Smlouvy jsou naprostý nesmysl. Jen spousta další zbytečné práce.
Máme přeci zákony a školní řád.
Pavel

Anonymní řekl(a)...
30. října 2010 v 13:52  

Nevím, jestli smlouvy s rodiči mohou pomoct. Smlouva ale, na rozdíl od zákonů, osobně rodiče zainteresovává. Pokud ji ovšem dítě nedonese jen tak, nedůstojně, domů vloženu do žákovské knížky a podepsanou nedonese zpět do školy.

Dopad na rodiny, jimž je toto zamýšlené opatření především určeno, může ale čekat jen naiva. Proto jsem proti smlouvám.


Efekt by nepochybně mělo vyloučení ze (spádové) ZŠ. Chtělo by to ale vstřícnost od sousedních ZŠ, nejlépe zajištěnu formou zákonné povinnosti takového prevíta nejbližší školou přijmout. Proč vylučovat ze školy? Pacholek změnou školy ztratí publikum a své pochlebovače, kteří ho podporovali v šikanování a jiných hezkých činech. A nějaký čas dá pokoj.

Petr S.

Anonymní řekl(a)...
30. října 2010 v 19:41  

V Německu prý největší pacholci mají tzv. domácí vězení. Rodič je pak mají na krku a navíc po návratu do školy dělají zkoušky z probraného učiva v době jejich nepřítomnosti. Když to jde tam, proč bychom to unás také nemohli vyzkoušet. Smlouvy jsou blbost. Rodič je stejně nebudou dodržovat a jejich právní vymahatelnost bude nulová. A co to je pak za smlouvu? Byl by to jen cár papíru a další byrokracie.

Anonymní řekl(a)...
31. října 2010 v 10:57  

Tak s tím domácím vězením bych plně souhlasil. To by zasáhlo i ty rodiče, co jinak na děti a školu kašlou. Kéž by se to prosadilo i u nás... Úspěšnost výuky by stoupla a motivace ke studiu taky. A hlavně - mám pocit, po roce vyučování, že ty slušnější děti už jsou ze samého chaosu narušené a vnímají jen okrajově.

Eny Gma řekl(a)...
31. října 2010 v 11:02  

Souhlasím. A což za výuku, kterou takto žák zameškal a ve škole bude dělat zkoušku za uvedenou zkoušku zaplatit? :-)

Anonymní řekl(a)...
31. října 2010 v 12:25  

To Eny Gma:
¨nenechte si od Dobeše radit!

Anonymní řekl(a)...
31. října 2010 v 14:39  

Při generální zkoušce maturit neuspělo v testu 33 procent studentů. Při zkoušce z matematiky neudělalo lehčí verzi dokonce 48 procent studentů.
V českém jazyce neuspělo 22 procent studentů, angličtinu neudělalo 34 procent, matematiku 48 procent a němčinu 40 procent. Podrobné výsledky představí Dobeš v pondělí.
Podle očekávání dopadla mnohem lépe gymnázia než učiliště s maturitou.

Pana ministra i CERMAT čeká v příštím roce dost horké jaro, ale i léto.
On totiž ještě nezjistil nebo mu to nikdo doposud v CERMATu neřekl, že v zahraničí se cut-off-score, tj. mezní hodnota rok od roku mění nejen podle obtížnosti testů, ale i z důvodů politických.
Není totiž možné, aby třetina studentů neodmaturovala. To by to jakákoliv vláda mohla okamžitě zabalit.
Čest vaší práci, soudruzi, a držíme palce u všech končetin!

Anonymní řekl(a)...
31. října 2010 v 16:37  

žák musí dle zákona absolvovat základní školní docházku, vyloučení z výuky by znamenalo porušení Ústavy ČR. Nějaké smlouvy ? Nechme se vysmát .

Anonymní řekl(a)...
31. října 2010 v 17:14  

Pro anonyma 31. října 2010 16:37

Vyloučit ze spádové ZŠ s automatickým přijetím na školu druhou není ani porušením povinné školní docházky, ani proti Ústavě. A ostatně Ústava je od toho, aby společnost chrámila před nebezpečnými vlivy i lidmi, takže pokud situace nazraje, bude potřebné ji změnit.

Nejškodlivější a současně nejčastější český výraz je "nejde to".

Petr S.

Anonymní řekl(a)...
31. října 2010 v 18:54  

31. října 2010 17:14 - Petr S.

Ono to opravdu nelze. Rodiče nelze donutit, když si postaví hlavu, tak máte na škole hloubkovou inspekci celý týden a na všechno !! Bude se hledat pochybení ze strany školy a ne to, že žák je grázl.

Anonymní řekl(a)...
31. října 2010 v 18:57  

Okolní školy Vám sdělí, že již mají naplněno na 34 žáků ve třídě a nemohou dále přijímat ( grázly )

Luděk Blaha řekl(a)...
31. října 2010 v 19:46  

Grázlovatým žákům a jejich rodičům je třeba soustavně nastavovat zrcadlo a systematicky jim znepříjemňovat život všemi dostupnými prostředky v souladu se zákonem.
Povinná základní školní docházka spočívá především v povinnosti žáka docházet do školy podle rozvhu a tam plnit povinnosti související se zkompetentňováním.
Při neplnění těchto povinností je třeba zjistit důvod a hledat nápravu ve spolupráci se státními orgány k tomu povolanými.
Škola, tedy stát, musí chránit především slušné, normálně se chovající žáky před těmi nenormálními (to nakonec platí pro všechny věkové kategorie). Jestliže tak zodpovědní a za to placení zaměstnanci státu nečiní, je třeba je hnát k zodpovědnosti. Být rodičem dítěte, který není dostatečně chráněno před školními grázly, okamžitě podávám trestní oznámení.

Anonymní řekl(a)...
31. října 2010 v 20:00  

Trestních oznámení jsem již podal několik, došlo to několikrát i k soudu ( zanedbání péče o dítě a povinné školní docházky ). Soudce udělal "bu-bu-bu", skončilo to podmínkou. Za půl roku se to opakovalo opět ( to bu-bu-bu ) , mezitím žák opustil školu. Známe přeci rychlost českých soudů. Chování žáků je evidentně odraz společnosti. Učitel je jen malé kolečko ve velkém soukolí a státní mašinerie.

Luděk Blaha řekl(a)...
1. listopadu 2010 v 14:12  

mezitím žák opustil školu

Ale ředitel/ka tam zůstal/a, ne?

Anonymní řekl(a)...
1. listopadu 2010 v 21:17  

Ale ředitel/ka tam zůstal/a, ne? Jistě.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.