MŠMT: Boj proti korupci

pátek 13. srpna 2010 ·

K prioritám ministra školství, mládeže a tělovýchovy patří mimo jiné boj  proti korupci v resortu MŠMT. MŠMT realizuje řadu opatření v boji proti korupci, která jsou zaměřená především na oblast zkvalitnění vnitřního řídícího a kontrolního systému MŠMT.

Aktivity a opatření MŠMT v boji proti korupci  jsou uvedeny v Resortním interním protikorupčním programu MŠMT. Koordinaci boje proti korupci v rámci MŠMT zajišťuje nezávislý útvar interního auditu.

Jedním z nástrojů boje proti korupci je  „Protikorupční linka“ korupce@msmt.cz. V případě podezření na korupční jednání zaměstnanců MŠMT nebo zaměstnanců organizací v kompetenci MŠMT využijte k podání oznámení buď e-mail: korupce@msmt.cz, nebo centrální protikorupční linku 199. Tato linka je provozována nevládní neziskovou organizací Transparency International – Česká republika, o. p. s. Transparency International  - Česká republika, o.p.s. poskytuje prostřednictvím linky 199 bezplatné právní poradenství a kvalifikovanou pomoc v případech korupčního jednání. 

Další  informace o  řešení problému korupce v České republice včetně  Strategie vlády v boji proti korupci  na období let 2006 až 2011 můžete získat na webových stránkách Ministerstva vnitra.

Pokud nám zašlete upozornění na možné korupční jednání zaměstnanců organizací působících v oblasti školství, sportu, práce s dětmi, výzkumu a vývoje, které nespadají do působnosti MŠMT, ministerstvo zajistí jejich předání vedoucím pracovníkům odpovědným za jejich řešení s žádostí o zpětnou informaci,  kterou vám předáme.

MŠMT obdržené podněty vyhodnotí a zobecní a se stanoviskem MŠMT bude zveřejňovat na této webové stránce.

Evropský úřad pro potírání podvodných jednání (OLAF) uvedl do provozu telefonní linku, kterou mohou využívat všichni občané České republiky pro anonymní hlášení svých podezření na zneužití prostředků z rozpočtu Evropského společenství. České republice bylo přiděleno telefonní číslo:

00 800 0105 2004

na němž se po jeho vytočení ozve česky namluvená výzva k nahlášení podezření na podvodné jednání ve vztahu k finančním prostředkům Evropské unie.

Budeme rádi, pokud nám zašlete náměty na zkvalitnění boje proti korupci v resortu MŠMT nebo úpravu této stránky.

Resortní interní protikorupční program MŠMT

Zpráva z interního protikorupčního auditu

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.