Desátý ročník soutěže eLearning Awards začíná!

pátek 13. srpna 2010 ·

Soutěž eLearning Awards organizuje již desátým rokem organizace European Schoolnet (EUN) za podpory klíčových partnerů z oblasti průmyslu. Po deseti letech od svého vzniku je soutěž eLearning Awards nejvýznamnější evropskou soutěží, která oceňuje příklady dobré praxe v oblasti inovativního využívání moderních informačních a komunikačních technologií (ICT) ve vzdělávání.


Zájem o tuto soutěž od prvního ročníku významně vzrostl a postupně se do ní zapojily tisíce učitelů, kteří chtějí ukázat, jak inovativně využívají moderní technologie ve své výuce. V roce 2009 poslalo do soutěže příspěvek 700 učitelů z 36 zemí a tuto akci podpořili významní hráči na poli ICT průmyslu jako firmy ACER, Promethean, eInstruction, Elluminate, Intel, SMART, Young Digital Planet, Cisco a Microsoft.

Soutěže eLearning Awards se letos podruhé budou moci zúčastnit i mezinárodní soutěžící z neevropských zemí, a to v rámci kategorie “Mezinárodní spolupráce”. Letošní ročník také přinese novinku v podobě kategorie Aspect, která v několika podkategoriích ocení přínos v oblasti zviditelnění a zvýšení využitelnosti elektronických výukových objektů na regionální i národních úrovni (více o jednotlivých kategoriích na elearningawards.eun.org/ww/en/pub/elearningawards/categories.htm).

Vítězové každé kategorie, které vybere mezinárodní odborná porota, získají finanční odměnu v řádu několika tisíc EUR a ICT vybavení pro svou školu. Padesát nejlepších příspěvků bude zveřejněno na evropském úložišti elektronických učebních materiálů „Learning Resource Exchange“ (LRE, viz lreforschools.eun.org).

Podmínky účasti

Příspěvky do všech soutěžních kategorií mohou školy či neziskové organizace/instituce zaměřené na vzdělávání učitelů registrovat on-line na adrese http://elearningawards.eun.org. Soutěžní příspěvky lze zasílat od 4. června 2010 do 28. září 2010.

Přehled soutěžních kategorií eLearning Awards 2009 naleznete zde: http://www.elearningawards.eun.org/ww/en/pub/elearningawards/categories.htm

Soutěž je otevřena občanům členských zemí EU, zemí Evropského hospodářského prostoru (Lischtenštejnsko, Norsko, Island), kandidátských zemí EU a dále Gruzie, Izraele a Švýcarska. Kategorie “Mezinárodní spolupráce” je otevřena příspěvkům z celého světa (viz pravidla eLearning Award 2010).

Vyhlašovací ceremoniál

Vyhlašování cen proběhne v listopadu 2010 v Kodani na konferenci EMINENT 2010 a vítězům jednotlivých kategorií bude účast na slavnostním ceremoniálu plně hrazena. Konference EMINENT již podesáté umožní zástupcům evropských ministerstev školství, firem a klíčovým stakeholderům ve sféře vzdělávání společně diskutovat o nejnovějších trendech a problémech ICT ve vzdělávání v Evropě.

Kontaktní osoba:

Paul Gerhard
Information and Communication Officer
paul.gerhard@eun.org
+32 (0)2 7907560

European Schoolnet (EUN) je nezisková organizace sdružující 31 evropských ministerstev školství, která vznikla v roce 1997. EUN spravuje významné evropské vzdělávací projekty a portály v oblasti těchto předmětů: matematika, přírodní vědy a informační technologie (více na www.eun.org).

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.