Frankenstein - Dvojjazyčná kniha

úterý 15. června 2010 ·

Román, ve kterém švýcarský vědec Victor Frankenstein stvořil oživením mrtvoly umělé monstrum, fascinuje lidi od roku 1818. Není jen strašidelným hororovým příběhem, při kterém čtenáři naskakuje husí kůže, ale i hlubší sondou, co vlastně věda přináší v moderní epoše lidstvu, zamyšlením nad smyslem života a úlohou citu v něm.

Ve zjednodušené verzi jsme zredukovali román na nejdůležitější místa. Úkolem není jen poznat příběh v angličtině, ale především si rozšířit slovní zásobu i schopnost rychle a bezpečně porozumět mluvenému jazyku.

Kniha je sestavena tak, aby čtenáři umožňovala komfort. Obsahuje:

  • český překlad na protější / levé straně od anglického textu
  • kontrolní otázky, jak jste porozuměli anglickému textu
  • okomentované zajímavé gramatické jevy
  • slovníček s fonetickým přepisem na konci knihy

Na audio CD najdete román v angličtině namluvený rodilým Angličanem. Hovoří přitom v tempu, které by mělo být přiměřené právě pokročilým studentům. Můžete nahrávku poslouchat a zároveň kontrolovat psaný text v knize.

Zjistíte, že učení hrou vám umožní zapamatovat si mnohem více – a hlavně je radostné i zábavné! Více informací o knize naleznete na http://knihy.cpress.cz/KEJ227.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.