27.-28. 8.: letní škola - Etická výchova pro učitele ZŠ a SŠ

čtvrtek 24. června 2010 ·

V návaznosti na zavedení nového doplňujícího vzdělávacího oboru Etická výchova, který byl s účinnosti od 1. září 2010 zaveden do výuky v základních školách, připravilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy pro učitele letní vzdělávací akci, na které budou například seznámeni se základní metodologií Etické výchovy, s příklady dobré praxe, s aplikací Etické výchovy do vzdělávání ve škole, s výchovnými styly Etické výchovy atd. Vzdělávací akci z pověření Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pořádá Kabinet Etické výchovy Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové. Na tuto vstupní, úvodní, vzdělávací akci může navazovat ucelené další vzdělávání učitelů k problematice etické výchovy.


Letní škola Etická výchovy pro učitele ZŠ a SŠ se koná ve dnech 27. a 28. srpna 2010 v prostorách Pedagogické fakulty Univerzity Hradec Králové, Hradecká 1227, Hradec Králové. Ubytování účastníků akce je zajištěno v prostorách Univerzity Hradec Králové. Vzdělávací akce má akreditaci MŠMT.

Učitelé základních a středních škol mají možnost se ještě na letní školu přihlásit. Počet míst je z kapacitních důvodů omezen.

Přihlášku zašlete elektronicky nejpozději do 2. července 2010 na adresu: letniskolaEV@msmt.cz. Program semináře a veškeré organizační informace zašle přihlášeným účastníkům poté organizátor akce na uvedenou kontaktní adresu.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. června 2010 v 11:35  

Jděte do háje s etickou výchovou. Učitel má učit, vzdělávat, umožňovat poznání, pomáhat objevovat...
Slušné chování, respektování autorit, budování hodnotového žebříčku, ... to je práce rodiny! A žádná Etická výchova jednou týdně to za ni neudělá. Ať si si hlupáci na ministrstvu říkají a plánují co chtějí. Je to jen další důkaz jejich odtržení od vzdělávacího procesu a naprosté neznalosti školního prostředí.

poste.restante řekl(a)...
24. června 2010 v 17:02  

Etikou je třeba žít a nikoliv ji vyučovat.

Kontrast reality s teoretickou výukou může pouze zakořenit vědomí marasmu již v dětském věku.
Běžně na to přijdou žáci až v pubertě.

Anonymní řekl(a)...
24. června 2010 v 21:15  

Učitelé - nehrajte si na frajery, kteří v době své dovolené budou nadále makat. Podívejte se na sebe jak vypadáte opotřebovaně a ryjete hubou zem. Základy slušného chování mě naučili rodiče a ne nějaký přiblblý občankář.

Anonymní řekl(a)...
24. června 2010 v 23:31  

Pokud je ovšem přiblblý i rodič, který přispívá sem do diskuse, tak možná i nějaký občankář je potřebný.

Luděk Blaha řekl(a)...
25. června 2010 v 11:11  

Podívejte se na sebe

Při pohledu do zrcadla Vám, pane/í, musím dát za pravdu. Realita je zdrcující.
Etická výchova je pro zdárný rozvoj osobnosti budoucího občana naprosto nezbytná. Velmi se ovšem přimlouvám za zhromadný nákup základní učební pomůcky, to jest rákosky.

Anonymní řekl(a)...
30. června 2010 v 7:13  

Papír snese vše. Pamatujete, starší kolegové, na různé plány za dob před 89. rokem: Plán výchovy k rodičovství, plán výchovy úcty ke stáří, plán Mládež a kultura, plán náboru žáků do vojenských školl, plán výchovy k rodičovství, plán volby k povolání, atd? A tak se nám to vrátilo. Asi tam nahoře zůstali stejní lidé. Ne, vychovávat musí celá společnost a to především svým životem a skutečnými činy.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.