Bořivoj Brdička: Výsledky výzkumu Speak Up 2009

čtvrtek 6. května 2010 ·

Výsledky průzkumu názorů žáků, učitelů, rodičů a administrátorů na využívání technologií ve školách Speak Up (Buď slyšet), jež každoročně v USA s podporou mnoha ve školství působících organizací a firem organizuje Project Tomorrow, jsme se zabývali naposledy před dvěma roky (viz Další studie potvrdila přínos vzdělávacích technologií). Vzhledem k tomu, že nedávno byla zveřejněna nejnovější zpráva za rok 2009, bude zajímavé zjistit, jak se tyto názory v poslední době změnily.

1 komentářů:

Martin Stehlik řekl(a)...
11. května 2010 v 1:03  

diky za informaci. pruzkum to byl veliky (pres 5000 skol), atak data budou relevantni. ted jen je otazka, jak z toho ven, bojim se, ze na tohle nebudeme dostatecne pripraveni, az vylezeme z fakulty, protoze do nas vetsina ucitelu husti stale ruzne cile a metody, ale to, ze to zaky nebude zajimat, protoze pro ne skola ztratila vyznam hlavniho zprostredkovatele vzdelani, to bude velmi neprijemne otacet. sice dostavame na par kurzech zajimave podnety (nejen na katedre KITTV, ale i na matematice, kde si ukazujeme ruzne zajimave geometricke programy a aplety), ale jak se rika v Peliskach: "bude to stacit? myslis?" alespon vnimam pozitivne zaver clanku, kde se docteme, ze vysoke procento zaku vyuziva i mimo skolu pocitace nejen na hry, ale i na veci zavanejici kreativitou - ruzne zpracovani multimedialnich dat, blogy, atd.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.