10. - 11. 6.: Semináře „Školní vzdělávací program v základní škole speciální“

úterý 18. května 2010 ·

Odbor 28 – prevence, speciálního vzdělávání a institucionální výchovy ve spolupráci PedF MU v Brně, VÚP v Praze a pilotními školami připravil v rámci kurikulární reformy v oblasti základních škol speciálních dva analogické odborné semináře (pro zájemce z Moravy a Slezska v Brně a pro zájemce v Čech v Praze) v dnech 10. a 11. června 2010 na téma „Školní vzdělávací program v základní škole speciální“, na které jste tímto srdečně zváni.

1. seminář ve spolupráci s PedF MU v Brně a 13 lektory (řediteli pilotních škol, kteří ověřují ŠVP zpracované podle RVP ZŠS v rámci pilotního ověřování ve všech ročnících svých škol) se uskuteční dne 10. června 2010 v sále Muzea J.G.Mendela v Brně, Mendlovo náměstí 1a, od 10 hodin pro zájemce z Moravy a Slezska,

2. seminář ve spolupráci s VÚP Praha a se stejnými lektory se uskuteční dne 11. června 2010 na MŠMT v Praze v zasedací místnosti C/081 od 10 hodin pro zájemce z Čech.


Cílem odborných seminářů je seznámit pedagogickou veřejnost se zkušenostmi ZŠS, které ověřují výuku podle ŠVP zpracovaných podle RVP pro obor vzdělání základní škola speciální a v současnosti vzdělávají žáky podle ŠVP ve všech ročnících.

RVP ZŠS byl schválen dne 31.7.2008, podle § 185 odst. 1 platného školského zákona č. 561/2004 Sb. začínají všechny ZŠS výuku podle ŠVP v 1. a 7. ročníku po 2 letech, tzn. od 1.9.2010.

Program:
  1. zahájení semináře úvodní slovo zajistí zástupci pořadatelů: v Brně vedoucí katedry speciální pedagogiky PedF MU v Brně prof. PhDr. Marie Vítková, CSc., v Praze ředitelka odboru speciálního vzdělávání MŠMT PhDr. Pavla Doležalová,
  2. dopolední vystoupení zástupců pilotních škol
  3. polední přestávka
  4. odpolední vystoupení zástupců dalších pilotních škol
  5. diskuse přítomných
  6. závěr
Programem Vás budou provázet PhDr. Marta Teplá z MŠMT - odboru speciálního vzdělávání a Mgr. Eva Brychnáčová z VÚP Praha.

Předpokládaný závěr seminářů  je v 16 hodin.

Nabízené odborné semináře jsou pro účastníky bez poplatků, předběžná přihláška se nevyžaduje.

Bližší informace k seminářům vám ráda sdělí PhDr. Marta Teplá (tel.: 224 398 307).

Pozvánka: Seminare_SVP_ZSS_POZVANKA.doc Seminare_SVP_ZSS_POZVANKA.doc (30KB DOC)

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.