19. 3.: Nadační fond Prague Post vyhlašuje druhý ročník ankety ´The Best teacher of English award´

sobota 13. března 2010 ·

Diskuse ohledně reformy školství a učitelské profese se staly v poslední době aktuální záležitostí a i české školy se učí rozpoznat dobré učitele.


Nadační fond Prague Post, který se dlouhodobě věnuje podpoře vzdělávání, se rozhodl v roce 2008 vyhlásit soutěž ´Nejlepší učitel angličtiny´. Proč jsme se rozhodli přistoupit k této anketě? Rádi bychom tímto projektem motivovali učitelé, kteří dělají svou práci dobře, mají zájem o nové metody výuky a materiály a dokáží inspirovat a motivovat své žáky a studenty. Letos realizujeme již 2. ročník této soutěže a zájem o ni se rapidně zvyšuje.

Učitelé byli nominováni jak svými studenty, tak řediteli škol. Zaměřili jsme naši soutěž na výuku angličtiny, protože výuka jazyků je prioritou nejen v České republice, ale i v Evropské unii a náš Nadační fond se věnuje dlouhodobě vzdělávacím programům v angličtině.

Podmínkou účasti v anketě ´Best teacher of English´ bylo vyplnění dotazníku a přiložení alespoň jednoho doporučujícího dopisu od ředitele školy nebo studentů. Bylo možno poslat i audio, DVD nahrávky, ukázky společných prací a výstupů z projektů.

Přijali jsme celkem 23 nominací a úroveň všech nominovaných učitelů byla opravdu vysoká, takže výběr nebyl jednoduchý. Při posuzování se bodovaly učební metody, otevřenost vůči novým technologiím výuky, doporučující dopisy, mimoškolní aktivity a samozřejmě, jak dokáže učitel inspirovat a motivovat své žáky.

Slavnostního vyhlášení The Best teacher of English proběhne 19. března 2010 v Americkém centru v Praze. Máte-li zájem se této slavnostní události zúčastnit, neváhejte nás kontaktovat!

Vybraní učitelé dostanou peněžitou odměnu od Nadačního fondu Prague Post a Americké ambasády a jazykové příručky a knihy od Oxford University Press.

Další informace a kontakt:

Lydie Raszková, ředitelka
Nadační fond Prague Post
Štěpánská 20, 110 00 Praha 1
Tel. +420 296 334 465
Fax. +420 296 334 463

www.ppef.cz
email: nadace@praguepost.com

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.