80 milionů na vybavení pro prvňáčky

čtvrtek 25. března 2010 ·

Stejně jako v loňském roce, také letos MŠMT vyhlašuje rozvojový program Školní vybavení pro žáky 1. ročníků základního vzdělávání. Základní školy všech zřizovatelů (tedy i církevní a soukromé) se mohou ucházet celkem o 80 milionů korun na nákup školního vybavení pro prvňáčky.


Finanční prostředky z rozvojového programu jsou určeny na nákup školního vybavení pro žákyně a žáky 1. ročníků základních škol, kteří zahájí vzdělávání ve školním roce 2010/2011. Jedná se o písanky, desky na sešity, písmena a desky na písmena, psací a rýsovací potřeby, výtvarné potřeby, pracovní sešity k učebnicím apod.

V loňském roce činila dotace na jednoho žáka v rámci tohoto rozvojového programu zhruba 800 korun. Průměrnou výši dotace pro letošní rok bude možno zjistit teprve poté, co krajské úřady ministerstvu sdělí údaje o počtu žáků (do 23. dubna 2010) a v závislosti na počtu škol, které se do rozvojového programu přihlásí.

„Je dobře, že se navzdory nutným úsporným opatřením podařilo v rozpočtu resortu udržet prostředky na pomůcky těm nejpotřebnějším - prvňáčkům," komentovala vyhlášení programu ministryně školství Miroslava Kopicová.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.