29. 3.: přednáška Hrajeme si s roboty

úterý 23. března 2010 ·

Co jsou to roboti? Kde žijí a čemu se věnují? Jak vidí svět autonomní roboti? Jak se v něm orientují a proč se v něm neztratí? Na tyto otázky se pokusíme ve stručnosti odpovědět.

Dovolujeme si vás pozvat na přednášku Martina Dekara a Pavla Juska (Matematicko-fyzikální fakulta UK) s názvem "Hrajeme si s roboty". Přednáška je určena učitelům informatiky na SŠ a jejich nadaným studentům.

Co jsou to roboti? Kde žijí a čemu se věnují? Jak vidí svět autonomní roboti? Jak se v něm orientují a proč se v něm neztratí? Na tyto otázky se pokusíme ve stručnosti odpovědět.

Dále se dozvíte jak s roboty začít a jaké je jejich využití například ve výuce programování či v zájmovém kroužku. V této souvislosti se seznámíme s hotovým řešením Lego Mindstorms. A co teprve když spolu začnou roboti soutěžit? Povíme si o robotické soutěži Eurobot a některých dalších soutěžích. Poté si na chvíli přestaneme hrát a povíme si něco o senzorech a zpracování dat. Zmíníme se o lokalizaci robota, a o tom jak se zorientovat když se s robotem ztratíme. Také malinko ochutnáme z metod zpracování obrazu (MSER).

Přednášku na závěr rádi přeměníme v diskuzi o čemkoli, co vás bude z robotiky zajímat. A samozřejmě nebudou chybět ukázky robotů.

Přednáška se koná na Matematicko-fyzikální fakultě UK, Malostranské náměstí 25, Praha 1, 29.3. čas 18:10 - 20:00 (cca), místnost S4

S případnými dotazy se můžete obracet na Mgr. Martina Pergla perm@kam.mff.cuni.cz

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. března 2010 v 21:02  

1. Roboty, ne roboti (pokud snad nejsou inteligentnější než jejich tvůrci, - pak možná ano),
2. pro nadané žáky, ne studenty, na SŠ už dávno žádní studenti nejsou.

Anonymní řekl(a)...
24. března 2010 v 7:40  

příspěvek hodný robota...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.