Lukáš Hula: Finanční gramotnost – úlohy a metodika

pondělí 11. ledna 2010 ·

V rámci resortního projektu MŠMT Finanční gramotnost – metodická příručka pro učitele, který NÚOV řešil v roce 2009, byla vytvořena publikace Finanční gramotnost – úlohy a metodika. Tato publikace navazuje na publikaci Finanční gramotnost – obsah a příklady z praxe škol (2008).

Obsah příručky je strukturován v souladu s jednotlivými částmi standardu FG pro střední školy. Příručka poskytuje především úlohy, které jsou vhodné pro využití přímo ve výuce finančního vzdělávání. První část obsahuje kratší úlohy určené pro procvičení problematiky finančního vzdělávání ve výuce, druhou část tvoří souvislejší úlohy včetně pracovních listů, které jsou určeny pro hlubší pochopení problematiky a praktickou aplikaci.

Příručka byla zpracována autorským týmem ve složení: Ing. Petr Klínský – OA Heroldovy sady Praha 10 a Ing. Danuše Chromá – ředitelka OA Jindřichův Hradec. Podklady pro publikaci zpracovávali vybraní experti na finanční vzdělávání, zástupci ze SŠ a SOU: Mgr. Z. Hypiusová, Ing. O. Münch, Ing. S. Tesařová,CSc., Jiří Koubek, Ing. M. Škorpilová. Na podkladech dále spolupracovali zástupce za Českou spořitelnu, a. s., Mgr. P. Těšák a zástupce společnosti Conseq, a. s., Ing. M. Janák.¨






HULA, Lukáš. Metodický portál, Články: „Finanční gramotnost – úlohy a metodika“ [online].08. 01. 2010. [cit.10. 01. 2010.  ]. ISSN 1802-4785.Dostupný z WWW: <http://clanky.rvp.cz/clanek/c/o/7625/FINANCNI-GRAMOTNOST-–-ULOHY-A-METODIKA.html>.

Licence Licence Creative Commons

Článek je publikován pod licencí Creative Commons.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.