ČTK: Učitelé bez diplomu mohou začít studovat až v roce 2014

čtvrtek 1. října 2009 ·

Učitelé bez dostatečné kvalifikace budou mít o pět let delší lhůtu na získání vysokoškolského vzdělání. Počítá s tím novela zákona o pedagogických pracovnících, kterou dnes už v prvním čtení schválila Poslanecká sněmovna. Zákon nyní posoudí Senát.

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
1. října 2009 v 16:18  

Výborně!

Já bych to posunul až do roku 2050! Nač spěchat!
Konec konců za ty peníze, že?

Anonymní řekl(a)...
1. října 2009 v 19:52  

Další rána pod pás učitelskému stavu. Zas jedno z laciných řešení. Nelíbí se mi to.

Anonymní řekl(a)...
1. října 2009 v 21:11  

Kolikáté již prodloužení ? Někteří, kteří měli před 20 lety studovat jsou již v důchodu.

Anonymní řekl(a)...
1. října 2009 v 21:16  

Nejste sám, kdo to nemůže unést:
http://www.novinky.cz/krimi/180442-na-brnenske-vut-se-podrezal-ucitel.html

Anonymní řekl(a)...
2. října 2009 v 8:43  

Lhůta pro získání vysokoškolského vzdělání pro učitele základních škol se v zákoně objevuje tuším poprvé v roce 1962 . Do té doby se např. učitelství pro prvý stupeň studovalo na střední pedagogické škole. Proto s nápadem na odložením do roku 2050 nemohu souhlasit, dle mne by nejlépe vyhovovalo datum 2062. To by bylo slávy !
Karkul

Anonymní řekl(a)...
2. října 2009 v 16:18  

Už jsou s tím prodlužováním trapní. Chápu, že by jim pak chyběla spousta lidí, ale jak k tomu přijdou poctiví kolegové, co si vzdělání doplnili? Ti ostatní, co by měli, ale kašlou na to nebo "jim to nejde" se pak jen smějí pod vousy.

Anonymní řekl(a)...
2. října 2009 v 21:47  

asi to nemá cenu vůbec komentovat, v jiných oborech by tam již dávno nebyli, zní to hrozně a nerad to používám, ale " né každý maturant nosí v torně maršálskou hůl". Bohužel - berou práci těm, kteří obor skutečně vystudovali. Jinak se omlouvám, část těch, bez vzdělání, je opravdu dobrých a kvalitních. Na dostudování bych maturantům dal čas do 2 let ! Za dva roky jsou snad schopni se odborně připravit k přijímacím zkouškám na VŠ !

Anonymní řekl(a)...
2. října 2009 v 23:41  

Je trapným paradoxem, že ten, kdo zprostředkovává vzdělávání, může učit sám bez odpovídajícího vzdělání. Jakou pak může mít naše školství úroveň?

Anonymní řekl(a)...
5. října 2009 v 13:20  

Můžete se rozčilovat jak chcete, ale najděte PF, kde lze dálkově studovat něco jiného než první stupeň.
A současné dvoustupňové vysoké školství.K čemu je např. bakalář s oborem fyzika pro vzdělávání?Nějak to ty školy nedomyslely.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.