Maturity příští rok jsou nereálné, tvrdí šéf CERMATu

čtvrtek 6. srpna 2009 ·

Tahanice kolem státních maturit neustávají. Po poslancích ODS a ČSSD, kteří chtějí projekt zastavit, nyní - týden po svém jmenování - vstoupil do hry staronový šéf CERMATu Pavel Zelený. Právě on má maturity připravit.

Z článku na portálu Aktuálně.cz vybíráme:

"Je to možné jen za cenu drastických změn a drastického provizoria logistického modelu. Protože provést to se schválenou logistikou znamená vystavit sto tisíc žáků a 1300 škol obrovskému riziku, že se to prostě nepodaří," řekl v rozhovoru pro Rádio Česko.

"Nejhorší, co se může stát, je, že se maturita odstartuje a selže. To by znamenalo, že se všechny peníze na přípravu vyhodily. A tomu musíme zabránit," tvrdí o projektu, který dosud přišel na stamiliony korun.

Podle ministryně Miroslavy Kopicové ale vše běží jako na drátkách. Po květnovém nástupu do funkce nechala provést audit, který podle ní potvrdil, že je vše v pořádku.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. srpna 2009 v 11:57  

Ejhle ho krizového managera, už zase dělá potíže! Paní ministryně, která už tedy za dva měsíce ministryní asi nebude, situaci vidí naprosto OK a v poržádku. Koneckonců krizový manager byl najat, aby krizovou situaci vyřešil a nikoli aby ji neustále oddaloval. Jen vzhůru sokolíku náš matuřitní. Jinak po deseti letech "výzkumu" by asi platila zlatá dvě pravidla Karla Havlíčka Borovského proti CERMATu:
1. Nic jim nedávat a
2. Nic jim nevěřit.
Pak je s nimi lehko.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.