Roman Gazdík: Kalifornie končí s papírovými učebnicemi, budou online

úterý 9. června 2009 ·

To podle Schwarzeneggera nejen ušetří 350 milionů dolarů, které stát ročně na učebnice poskytuje, ale také umožní, aby žáci získávali ty nejaktuálnější informace.

Z článku na portálu Aktuálně.cz vybíráme:

Podle Schwarzeneggera už nyní studenti tak jako tak stahují informace do svých iPodů a využívají k poznávání světa internetové služby Facebook nebo Twitter. "Tak proč se musí potloukat se starými, těžkými a drahými učebnicemi?" ptá se.

Guvernér upozorňuje na to, že ušetřené peníze mohou zůstat ve školství, které se potýká s nedostatkem peněz na další vybavení. První digitální učebnice přírodních věd a matematiky (podle Schwarzeneggera prioritní předměty) mají kalifornští žáci dostat už na konci srpna, kdy v USA začíná akademický rok.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
10. června 2009 v 6:34  

opravdu si někdo myslí, že se dá studovat z monitoru? daleko lepší řešení se mi jeví půjčovny, knihovny.

Anonymní řekl(a)...
10. června 2009 v 9:23  

Taky si myslím, že se nedá studovat pouze z elektronických zařízení. Mohou být výborným doplňkem, ale hlavním "proudem" určitě ne. A chtěl bych vidět, jak všechny děti mají peníze na notebook a iPod či jakékoliv jiné zařízení. A taky by mně dost zajímalo jak zajistí, aby na těch počítačích nedělali v hodinách něco jiného, např. nehráli hry a nebrouzdali po internetu.

Anonymní řekl(a)...
10. června 2009 v 20:56  

Je na čase se s tím smířit. Tak to bude, stejně jako nastoupili kalkulačky. Dovednost počítání odmocnin a hledání funkčních hodnot v tabulkách je mi už k ničemu a není mi to líto:-).

parabellum řekl(a)...
11. června 2009 v 0:01  

Jeziiis to jsou komentare.......
Koukam, ze ani jeden ze tri soudruhu ucitelu neni schopnej vyextraovat z textu myslenu......I prumerne vymastenej delnik u pasu, uklizecka nebo popelar vi, ze Schwarzenegger vyhlasil v Ca. loni na podzim stav fiskalni nouze, pac tato je pred statnim bankrotem a mimo jine byli propusteni tisice ucitelu, coz ovsem nestaci, tak se setrej penize, ber, kde ber - a pitomoucci cesti soudruzi ucitele by byli schopni prevzit z Ca. kazdou sprostost a vychodisko z nouze, jako napriklad online ucebnice.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.