Computer Press připravil ve spolupráci se společností Intersonic propagaci filmu Kletba měsíčního údolí na motivy knihy Malý bílý koníček

čtvrtek 11. června 2009 ·

Společnost Intersonic dnes uvádí do kin film Kletba měsíčního údolí zfilmovaného na motivy knihy Malý bílý koníček, kterou vydává v České republice Computer Press, a. s. Obě společnosti se tak dohodly na společné propagaci filmu a knihy.




Kletba Měsíčního údolí je okouzlující pohádková fantasy plná napětí, dobrodružství a odvahy, která si získala srdce miliónů lidí na celém světě.

Odvážná třináctiletá Maruška odjíždí žít ke svému strýci do Měsíčního zámku. Odhaluje temnou pravdu o prastaré kletbě, která již po staletí ničí Měsíční údolí. Zjistí, že je Měsíční princeznou. Jen ona jediná může zlomit prokletí a navrátit štěstí celému údolí. Má čas pouze do příštího úplňku. Maruška se s pomocí kouzelného jednorožce a lva vydává zachránit magický svět.

Film je natočen podle bestselleru Malý bílý koníček, za který získala anglická spisovatelka Elizabeth Goudgeová prestižní ocenění Carnegie Medal. V České republice knihu vydává nakladatelství Computer Press, a. s., viz http://knihy.cpress.cz/kd0105. Kvalita obsahu knihy byla potvrzena i na Veletrhu dětské knihy v Liberci, kde publikace Malý bílý koníček získala 5. místo v soutěži o "Nejlepší knihu veletrhu".

Režisér Gabor Csupo (Most do země Terabithia) obsadil do role Marušky mladou hvězdu Dakotu Blue Richards, která diváky uchvátila rolí paličaté Lyry ve fantasy Zlatý kompas.

Kletba Měsíčního údolí byla s velkým úspěchem uvedena na letošním MFF pro děti a mládež ve Zlíně, a to za účasti režiséra Gabora Csupo a slavného britského herce Tima Curryho (Charlieho andílci, Sám doma 2).

Společnost Computer Press, a. s. poskytla do internetových a rozhlasových soutěží na podporu filmu jako výhry knihu Malý bílý koníček. Obálka knihy figuruje také na filmových plakátech. Ty jsou mimo obvyklá místa vyvěšována i do smluvních knihkupectví společnosti Computer Press v České republice.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.