MŠMT: Informace pro veřejné funkcionáře resortu školství

středa 27. května 2009 ·

Upozornění na povinnost vyplývající ze zákona č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů, na podání čestného prohlášení o majetku nabytém v průběhu výkonu funkce.

V návaznosti na platnost zákona č. 159/2006 Sb., o střetu zájmů, ve znění zákona č. 216/2008Sb., si Vás dovolujeme upozornit na povinnost vyplývající z tohoto zákona, kterou je podání čestného prohlášení - oznámení o jiných vykonávaných činnostech, oznámení o majetku nabytém v průběhu výkonu funkce a oznámení o příjmech, darech a závazcích podávaná veřejným funkcionářem evidenčnímu orgánu do 30. června 2009. Evidenčním orgánem pro veřejné funkcionáře rezortu školství je dle § 14 odst. 1, písm. c) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

Čestné prohlášení vyplní veřejní funkcionáři, kteří jsou definováni v §2 odst. 2 písm. b) a c) a zároveň jsou vedoucími zaměstnanci 2., 3. nebo 4. stupně řízení dle §124 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů.

Povinnosti podle tohoto zákona se na veřejného funkcionáře vztahují pouze tehdy, jestliže v rámci výkonu své činnosti (§2 odst. 3):

- nakládá s finančními prostředky orgánu veřejné správy jako příkazce operace ve smyslu zákona o finanční kontrole, pokud hodnota finanční operace přesáhne 250 000,-Kč (podepsána alespoň jedna faktura na vyšší částku než 250 000,-Kč),

- bezprostředně se podílí na rozhodování při zadávání veřejné zakázky nebo na rozhodování při výkonu práv a povinností zadavatele při realizaci zadávané veřejné zakázky (závaznými pokyny, popř. závaznými akty přímo určují obsah, formu, způsob nebo výsledky zadávání veřejné zakázky a výkonu práv a povinností zadavatele),

- rozhoduje ve správním řízení, s výjimkou blokového řízení.

Čestné prohlášení se vystavuje ode dne nabytí účinnosti zákona č. 216/2008 Sb., dne 20. června 2008, popř. ode dne uzavření pracovního poměru po nabytí účinnosti zákona, za kalendářní rok, tj. do 31. prosince 2008.

Adresa pro zasílání čestných prohlášení:

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
odbor personální
Karmelitská 7
118 12 Praha 1

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.