KOSÁK za všechny peníze (již dvakrát aktualizováno!)

pondělí 18. května 2009 ·


Nový portál NovaMaturita.cz má řadu nedostatků, mezi které patří například absence RSS, takže uživatelé na něm nemohou snadno sledovat aktuality pomocí standardních nástrojů. Nové Konzultační semináře (KOS) přinesly další ukázku neschopnosti tvůrců portálu: naprosto nepoužitelný přehled termínů seminářů. Podívejme se, kolik práce dá vyhledání semináře pro učitele českého jazyka a literatury v Praze, kde je nejspíše učitelů nejvíce. Aktualizace: na základě našich připomínek byl portál upraven! Bohužel spíše k horšímu!

Na titulní stránce NovaMaturita.cz je odkaz Termíny konzultačních seminářů. To je první klepnutí myší. Na nově zobrazené stránce je odkaz Termíny seminářů. To je druhé klepnutí myší. Na odkazované stránce je seznam krajů, kde si vybereme odkaz Praha a Středočeský kraj. To je už třetí klepnutí myší. Zobrazí se obrovský, ale naprosto nepřehledný kalendář, kde na první pohled seminář v Praze nikde vidět není:



Najetí na jednotlivé záznamy nepomůže, programátor tuto událost totiž neumí ošetřit. Nepomůže ani klepnutí na konkrétní seminář, to vás přenese jen na týdenní zobrazení bez jakékoli nové informace. To je již čtvrté klepnutí myší. Takže musíme zkoušet jeden seminář českého jazyka a literatury po druhém... Každý vyžaduje dvě klepnutí a v případě neúspěšného hledání i další pro návrat zpět.

Kdyby tvůrci aplikace připravili jednu statickou nebo generovanou stránku s přehledem
všech seminářů tříděných po krajích, byl by výsledek pro uživatele příjemnější. Takže kroutíme nad neschopností programátorů i zadavatelů hlavou jako kosák v logu. Někdy je skutečně méně více a na první pohled efektní řešení je jen vějičkou na oblbování laiků.
Aktualizace: bohužel úpravená verze je za bez dvou za osmnáct, ba dokonce nové řešení JE HORŠÍ!!! Do okénka se vejde jen jeden nebo dva semináře a dalších 5-8 je skryto pod odkazem Podrobnosti. Takže místo proklikávání se semináři dle předmětu musíte proklikávat všechny dny. Programátor i zadavatel se zřejmě zbláznili...

VYGENERUJTE, PROSÍM, JEDNU TABULKU PRO KAŽDÝ PŘEDMĚT A KRAJ, TŘÍDĚNOU DLE DATA, A PŘESTAŇTE DĚLAT NESMYSLNÁ NEFUNKČNÍ ROZHRANÍ!!!



Na přehledu jsou naprosto zbytečně zobrazována doba od 0 do 12 hodin a při menším rozlišení obrazovky je nutno odrolovat:



A nešlo by dát odkazy na kraje již na titulní stránku NovaMaturita.cz?!

Druhá aktualizace: NovaMaturita.cz má již RSS feed! Zároveň na kalendáři je místo odkazu Podrobnosti odkaz Další. A přehled dne začíná až od 8 hodin. HURÁ!!! Ale upřímně, nebyla by ta námi navrhovaná vygenerovaná tabulka jednodušší a přehlednější?!

1 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
18. května 2009 v 15:32  

Tak to bude mít Kopicová asi pravdu, že je maturita v cajku. Jestli tohle je poslední vada na kráse, tak už je kormidelníkům v Cermatu hej.Jenom, jestli to není jinak...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.