VÚP: Ve dnech 4. a 6. 5. proběhnou setkání koordinátorů ŠVP na gymnáziích.

pátek 24. dubna 2009 ·

Výzkumný ústav pedagogický v Praze pořádá v rámci projektu Kurikulum G Regionální setkání pro koordinátory ŠVP z gymnázií. Akce proběhnou 4. května v Praze a 6. května v Brně.

Zájemci o účast na setkání se mohou přihlásit zde.

Účastníkům setkání nabídneme podporu při řešení obtíží spojených s dokončováním školních vzdělávacích programů pro čtyřletá gymnázia. Zároveň jim představíme naše aktivity, které jim pomohou při využívání programů v praxi,” uvádí Tomáš Pavlas, manažer projektu, a dodává, že setkání koordinátorů se budou opakovat každého půl roku.

Aktivity, jež Kurikulum G školám nabízí, jsou dvě: Podpora koordinátorů, která zahrnuje metody pro sdílení zkušeností, zlepšení manažerských dovedností a různé formy odborného poradenství, a Podpora učitelů, která se zaměřuje na pomoc pedagogům, nabízí jim možnost výměny zkušeností a zvyšování profesních dovedností například oborovými semináři nebo využíváním videozáznamů z ukázkových hodin. Během projektu Kurikulum G proběhne výzkum, jehož cílem bude vyhodnocení zavádění ŠVP na gymnáziích. Z jeho výstupů bude čerpáno při tvorbě standardu kvality škol a odborných doporučení pro školskou praxi.

Projekt Kurikulum G je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Více informací získáte na webových stránkách www.vuppraha.cz/ku­rikulumg.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.