18. 5.: Nejen čísla - vzdělávací materiál UNHCR

neděle 3. května 2009 ·

Vzdělávací program nazvaný „Nejen čísla“ má informovat mládež o hlavních problémech souvisejících s migrací a azylem v Evropské unii. Jeho hlavním cílem je zvýšit povědomí o situaci migrantů, žadatelů o azyl a uprchlíků v EU, a tak přispět k úsilí o lepší pochopení situace nově příchozích cizinců, o boji proti diskriminaci a předsudkům. S využitím krátkých filmů a jednoduché příručky pro pedagogy poslouží program ke zpestření výuky ať již ve třídě nebo při různých mimokurikulárních aktivitách.

Vzdělávací program, zaměřený na děti a mládež ve věků od 12 do 18 let, obsahuje DVD a příručku pro pedagogy. V rámci projektu byl přeložen do 20 jazyků Evropské unie.

„Migrace v Evropské unii je nejčastěji zobrazována v anonymních statistikách. Souvislosti a příčiny migrace jsou ve skutečnosti velmi pestré a individuální“ říká ředitel regionální kanceláře IOM v Bruselu, Bernd Hemingway. „Mladí lidé často postrádají hlubší znalost, která by jim umožnila informace analyzovat a vytvořit si vlastní názor na migraci a azyl.“

S českou mutací výukového materiálu se může odborná veřejnost poprvé seznámit v pondělí 18. května na neformálním setkání, které pořádá pražské zastoupení UNHCR a IOM. Během diskuse bude manuál mezi zájemce zdarma distribuován. Setkání se bude konat v pondělí 18. května od 10 do 12 hodin v knihovně Informačního centra OSN na Náměstí Kinských 6, Praha 5.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.