ČTK: Do škol dorazily peníze na platy, přidáno dostanou jen ti dobří - je tomu skutečně tak?

úterý 3. března 2009 ·

Peníze na navýšení platů učitelů už dorazily do škol, finance by se měly projevit na březnových výplatních páskách. ČTK to potvrdili oslovené krajské úřady, které finance rozdělují, i ředitelé škol. Rozdíly mezi platy jednotlivých učitelů mohou být až několik tisíc, ředitel školy totiž určuje takzvanou motivační složku platu podle toho, jak se kdo snaží. Zúčastněte se naší miniankety!

Ze zprávy ČTK vybíráme:

"Někomu jsem přidal tři tisíce, někomu nic," řekl ředitel pražského Gymnázia Jana Keplera Jiří Růžička. Více peněz dostanou obvykle ti pedagogové, kteří si doplňují vzdělání, vytvářejí vzdělávací projekty a hlavně pomáhají s realizací školské reformy. Většina škol si proto stanovila kritéria pro hodnocení učitelské práce.

Růžička zároveň odhadnul, že průměrně bude teď moci přidat každému kantorovi asi 1000 korun měsíčně. Někteří ředitelé však nepřidávají každý měsíc, ale třeba formou mimořádných odměn jednou za půl roku nebo za rok. Loni brali učitelé v průměru přes 23.000, letos by to mělo být kolem 25.500 korun.



redakce ČTK

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.