ČTK: Hejtman Rath chce trestat ředitele škol, kteří mu nedodali anketu

pátek 6. února 2009 ·

Středočeský hejtman David Rath chce snížit osobní ohodnocení asi šedesáti ředitelům středních a vyšších odborných škol, které patří Středočeskému kraji. Ředitelé Rathovi totiž neodpověděli na žádost, aby uspořádali mezi studenty anketu o názvu středočeské univerzity, kterou chce Rath otevřít. Informovala o tom Mladá fronta Dnes a televize. O případném snížení ohodnocení rozhodne krajská rada v pondělí. Pokud se někdo ozve, že se mu trest zdá přísný, může přijít i o místo, napsala MfD.

Informaci o článku Kdo neodpověděl Rathovi, bude mít nižší plat  jsme přinesli ve středu. Zprávu převzala ČTK, která ji doplnila o informace televize České televize (i-vysílání):

Bývalá vicehejtmanka pro školství a nyní šéfka kontrolního výboru v kraji Dagmar Nohýnková (ODS) trestání ředitelů kritizuje. Po povolební výměně lidí na úřadu Středočeského kraje a v krajských nemocnicích považuje snahu potrestat neposlušné ředitele za předzvěst personálních čistek i ve školách. "Já být ředitelem, tak bych to jako výhrůžku, v návaznosti na to, co se tu odehrává, jednoznačně brala," řekla ČT Nohýnková.

Přehled z médií k tématu:


České noviny
Hejtman Rath chce trestat ředitele škol, kteří mu nedodali anketu
České noviny - Ředitelé Rathovi totiž neodpověděli na žádost, aby uspořádali mezi studenty anketu o názvu středočeské univerzity, kterou chce Rath otevřít.
Ředitelé škol nereagovali na Rathovu anketu, hrozí jim důtka
ČT24 - Nevyhověli totiž žádosti hejtmana Davida Ratha, aby ve svých školách uspořádali anketu o novém názvu chystané univerzity v Kutné Hoře.
5. 2.: Plný pytel gest, ráj lokalizován
Týden.cz - „V prosinci David Rath poslal 107 ředitelům žádost, aby uspořádali mezi studenty anketu o názvu univerzity (hejtman chce v kraji jednu novou zřídit - pozn.

denik.cz
Budoucí středočeská univerzita má být Královská
denik.cz - Političtí oponenti současného levicového vedení Středočeského kraje hejtmanu Rathovi vytýkají, že k anketě o název univerzity ponechal příliš krátký čas.
Středočeská univerzita vznikne, Rath už má jméno Aktuálně.cz
všech 75 zpravodajských článků »

denik.cz
Gymnazistům by se v koleji líbila Královská univerzita
denik.cz - Kutná Hora - Anketu o návrhu názvu veřejné středočeské vysoké školy - univerzity, která by měla svůj rektorát a některou z fakult v jezuitské koleji,

denik.cz
Poděbrady zřejmě přišly o rektorát
denik.cz - S velkou převahou zvítězilo toto pojmenování univerzity v anketě, kterou uspořádal krajský úřad mezi středoškoláky, čtenáři vybraných deníků i na svých

 



redakce ČTK

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.