ÚIV: Příručka pro školní knihovny

pátek 9. ledna 2009 ·

ÚIV - Národní pedagogická knihovna Komenského vydává v elektronické podobě Příručku pro školní knihovny jako studijní a informační centra na základních a středních školách, která je k dispozici na stránkách NPKK - Centrum pro školní knihovny.

Příručka pro školní knihovny jako studijní a informační centra na základních a středních školách / Ludmila Čumplová, Jana Nejezchlebová, Zuzana Švastová Praha : ÚIV - NPKK, 2008. - 64 s.+ 16 s. příl.

Ústav pro informace ve vzdělávání - Národní pedagogická knihovna Komenského vydává v elektronické podobě Příručku pro školní knihovny jako studijní a informační centra na základních a středních školách (PDF 725 KB), která je vystavena na stránkách NPKK - Centrum pro školní knihovny www.npkk.cz/csk/.

Příručka je určena především knihovníkům a pedagogům pracujícím ve školních knihovnách, ale také ředitelům, kteří se rozhodují, zda školní knihovnu zřídit. Protože ve většině školních knihoven vykonávají funkci knihovníka při své náročné pedagogické práci učitelé, příručka se jim snaží v této činnosti pomoci tím, že přináší základní informace o knihovnické práci a vedení školní knihovny. Jsou zde definovány základní funkce školní knihovny, shrnuta platná legislativa, pracovní postupy od akvizice přes zpracování až po služby školních knihoven. Kapitola o automatizaci školních knihoven je zaměřena na ty činnosti, kde může zavedení počítačů knihovníkům školních knihoven usnadnit práci nebo zkvalitnit služby poskytované žákům a pedagogům školy.

Publikace je výstupem resortního projektu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Centrum pro školní knihovny. Příručka je volně ke stažení.



ÚIV

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.