Festival Otevři Oči!

středa 11. dubna 2007 ·

11.-12. května proběhne v Praze v kině Aero první ročník mezinárodního filmového festivalu Otevři Oči!. Festival představí nejnovější filmové dokumenty oblasti ochrany a práv zvířat a je prvním svého druhu v Evropě.

Festival Otevři Oči! je zaměřen na oblast práv a ochrany zvířat. Jedná se o první takový festival nejen v ČR ale i v Evropě a chce výrazně přispět k rozšíření znalostí návštěvníků a mediálnímu zájmu o tato témata.

Festival Otevři Oči! má přiblížit veřejnosti moderní koncepty ochrany zvířat a nejnovější vývoj a názory v oblasti práv zvířat. Tato problematika se ve světě v posledních letech vyvíjí velmi rychlým tempem a v ČR není zatím dostatečně známa. Stejně tak došlo ve filmové tvorbě k významnému přelomu, kdy se práva zvířat dostávají do většího zájmu dokumentaristů a bylo tak natočeno množství velmi kvalitních filmů, které zvítězily v různých mezinárodních festivalech a z nichž některé jsou i v nominacích na Oscary, avšak v ČR nejsou v běžné distribuci.

Součástí festivalu budou ovšem nejen filmové dokumenty, ale i přednášky a diskuse s odborníky, soutěž, výstava i další kulturní program. Přednášky a diskuse umožní výměnu názorů a aktivní zapojení návštěvníků. V oblasti ochrany zvířat existují i kontroverzní oblasti a lze tedy očekávat širší diskusi. Díky spolupráci s médii a snahou o nominací některých filmů do další distribuce v kinech bude výsledek celého projektu ještě výraznější.

Festival je součástí dlouhodobého projektu Otevři oči! Po skončení festivalu bude pokračovat projekce vítězných snímků v dalších městech a na vybraných hudebních festivalech, součástí budou i přednášky a diskuse na dané téma.



dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.