Peterka ml Jiří: Junior Internet – příležitost pro aktivní žáky

čtvrtek 11. ledna 2007 ·

Díky projektu Junior Internet mohou mladí internetoví nadšenci již poosmé předvést, co v nich je a co umí. Děti a mladí lidé do 18 let se mohou přihlašovat do internetových soutěží Junior Internetu s webovými stránkami, designy či slohovými pracemi o Internetu. Účastníci soutěží budou pozváni na konferenci Junior Internet 3. 3. 2007. Vítězové dostanou hodnotné ceny, příležitost prezentovat svůj projekt na konferenci a zúčastnit se třídenního mezinárodního sympozia v Bratislavě. Proč tedy trochu nezpestřit výuku informatiky? Až do 31. ledna 2007 se do internetových soutěží mohou přihlásit i vaši žáci a studenti.

Junior Internet probíhá každoročně v rámci kampaně Březen – měsíc Internetu (www.brezen.cz). Cílem projektu je být odrazovým můstkem pro mladé lidi aktivní na Internetu. Řada mladých lidí má obrovské znalosti v oblasti Internetu a informačních technologií a mají neuvěřitelný potenciál. Junior Internet je pro ně příležitostí předvést, co umí a dokážou, a porovnat své schopnosti se svými vrstevníky i dospělými profesionály. Mnoho vítězů z minulých let provozuje na Internetu úspěšné projekty, někteří z nich dokonce založili i vlastní firmy. Celý projekt Junior Internet rovněž organizují sami mladí lidé.

Pro letošní ročník byly vyhlášeny celkem tři internetové soutěže:

  • JuniorWeb – soutěž webových stránek a internetových projektů

  • JuniorDesign – soutěž webových designů a jiných grafických prací

  • JuniorText – soutěž textů na téma „Internet – výhoda pro znevýhodněné“

Všechny soutěže jsou určeny mladým lidem do 18 let včetně. Přihlašovat se mohou na adrese www.juniorinternet.cz do 31. ledna 2007. Po tomto datu porota vybere vítěze. Ti kromě hodnotných cen dostanou také možnost prezentovat své projekty na konferenci Junior Internet před svými vrstevníky, novináři a IT profesionály. Zúčastní se rovněž spolu s vítězi z ostatních zemí závěrečného mezinárodního sympozia v Bratislavě od 30. 3. do 1. 4. 2007.

Všichni účastníci internetových soutěží budou pozváni na konferenci Junior Internet. Ta proběhne v sobotu 3. března 2006 v Praze. Kromě prezentací vítězných projektů zde pro mladé lidi bude připraven i bohatý program plný přednášek, prezentací, diskusí a soutěží. Konference se zúčastní rovněž mladí lidé ze Slovenska a Polska, kde projekt Junior Internet od minulého roku rovněž probíhá. Mladí lidé budou mít jedinečnou šanci najít si nové kamarády se stejnými zájmy, navázat nové kontakty a spolupráci a dozvědět se řadu nových informací.

V rámci projektu jako každoročně proběhne rovněž statistický průzkum mezi účastníky soutěží o využívání Internetu mladými lidmi. Projekt je otevřen rovněž mladým lidem se zdravotním postižením. Konference bude tlumočena do znakového jazyka, bude připraven speciální program na toto téma. Celý projekt probíhá i na Slovensku a Polsku. Vítězové ze všech zemí se zúčastní závěrečného mezinárodního sympozia v Bratislavě.

Junior Internet byl v roce 2006 oceněn za největší přínos k rozvoji informační společnosti Cenou ministryně informatiky. Celý projekt organizují sami mladí lidé (sdružení v neziskové organizaci Together Czech Republic) za podpory BMI sdružení. Partnery projektu jsou Nadace Vodafone, Mezinárodní višegrádský fond, PVT, a.s. a Kofola. Mediálními partnery se staly Moje 1. noviny, Dětská tisková agentura, Alík, Lišta.cz, FlareWare a Česká škola. Ceny pro vítěze a do tomboly pro účastníky věnují Microton, Software602, Zoner Software, Symantec, Computer Press a další.

Více informací o projektu Junior Internet a přihlášky najdete na www.juniorinternet.cz.



Peterka ml Jiří

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.