Novell uvádí českou verzi produktu Open Enterprise Server

středa 14. září 2005 ·

Společnost Novell uvolnila Support Pack 1 pro Novell Open Enterprise Server. Mezi nejdůležitější nové vlastnosti patří téměř kompletní překlad uživatelského rozhraní do českého jazyka a uvedení Novell Client pro Linux. Servisní balíček dále vylepšuje možnosti správy, zlepšuje globální bezpečnost a zvyšuje komfort pro koncového uživatele. Ředitel zastoupení Novellu pro Českou republiku a Slovensko, Ing. Aleš Kučera prohlásil: „Jsme nesmírně potěšeni, že můžeme odpovědět na dlouholeté volání našich zákazníků po lokalizované verzi našeho vlajkového produktu. Support Pack 1 přináší takřka kompletní lokalizaci do češtiny, a to jak na straně uživatele, tak i na straně administrátora. Ve spojení s produktem Novell Linux Desktop, který je rovněž lokalizován do češtiny, samozřejmě včetně kancelářského balíku OpenOffice.org, tak Novell nabízí kompletní lokalizované řešení od desktopového operačního systému založeného na otevřených standardech, přes kancelářský balík, klienta pro síťový operační systém, klienta pro elektronickou poštu až po kompletní sadu služeb síťového operačního systému.“

Vylepšenou funkčnost ocení zákazníci například při instalaci a migraci ze starších verzí NetWare nebo Windows Server. Linuxový klient zajistí bezpečné přihlašování k eDirectory, provedení tzv. login skriptů, připojení síťových svazků a zpřístupní další klasické Novell služby i pro uživatele stanic s operačním systémem Linux s rozhraním KDE nebo Gnome. Tisková služba iPrint nyní podporuje i klienty s operačním systémem Mac OS X. Produkt iFolder, který slouží k automatické synchronizaci lokálních složek se serverem, nyní ve verzi 3 dovoluje vytvářet složky sdílené více uživateli (jen pro OES s Linux jádrem). Linuxová instalační sada produktu OES nově obsahuje SUSE LINUX Enterprise Server 9 Support Pack 2.

Kompletní přehled nových vlastností OES je uveden na adrese http://www.novell.com/products/openenterpriseserver/whatsnew.html.

Dostupnost Support Packu 1

Support Pack 1 pro Open Enterprise Serveru je možné stahovat na adrese http://download.novell.com.

V rámci probíhající prodejní akce Novell Infrastructure Bundle, mohou uživatelé starších verzí NetWare nebo i mnoha konkurenčních produktů přejít na Open Enterprise Server za výrazně zvýhodněných podmínek. Platnost zvýhodněné nabídky je omezena do 31. 10. 2005.

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.