Slovní úlohy

úterý 18. září 2001 ·

Zaměření : Procvičování řešení slovních úloh. Vhodný k výuce v 8. ročníku ZŠ.
OS a HW nároky : MS Win 3.x a vyšší + Comenius Logo. Na disku vyžaduje 1,3 MB.
Autor a rok vzniku : Tatiana Haraštová, 1999
Licence : freeware
Velikost : 0,1
Jazyk : slovensky

Program vytvořený v prostředí Comenius Logo slouží k procvičování řešení různých druhů slovních úloh. Úlohy jsou tématicky rozděleny do tří kategorií – slovní úlohy na pohyb, o společné práci a všeobecné. Z nich si uživatel může vybírat. Velkým kladem programu je to, že žákovi při řešení každé úlohy poskytne až dva stupně nápovědy, která mu pomůže s řešením. Výsledek je tvořený a žák je tedy nucen počítat sám a není sváděn k tipování správného výsledku. Učitel opět může do programu sám zadávat nové úlohy včetně nápovědy k nim. Návod na přidávání je součástí dokumentace.

Největší klad programu z didaktického hlediska vidím v tom, že žákovi můžeme předložit k procvičování nejenom samotné úlohy, ale i potřebnou nápovědu. Nápověda je dokonce ke každému příkladu a je strukturovaná tak, že když uživateli nestačí první rada, může si zažádat ještě o druhou. Výsledky procvičování bohužel nejdou ukládat.

Ovládání programu je jednoduché a za pochvalu stojí jeho zdařilé grafické provedení.


Zde stáhněte

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.