Patrik Veselík: Mladoboleslavská Škodovka má vlastní vysokou školu

čtvrtek 29. června 2000 ·

Společnost Škoda Auto se sídlem v Mladé Boleslavi zahájí činnost vlastní vysoké školy. Studijním programem bakalářského studia bude Ekonomika a management. Škola zahájí svou činnost přijímacími zkouškami dne 5. září, na které se lze přihlásit do 18. srpna. Firma Škoda Auto, a.s. se sídlem v Mladé Boleslavi zahájí činnost vlastní vysoké školy. Ta vznikne transformací stávající Vyšší odborné školy Škoda Auto. Studijní program bakalářského studia bude Ekonomika a management (6208R) s obory Podniková ekonomika a management provozu a Podniková ekonomika a management obchodu. Škola zahájí svou činnost přijímacími zkouškami dne 5. září, na které se lze přihlásit do 18. srpna. Vlastní přijímací zkoušky budou provedeny z matematiky a cizího jazyka, na výběr bude anglický a německý jazyk, poplatek za přijímací zkoušky je 300 Kč. Termín zápisu do studia je 21. září a vlastní začátek prvního semestru je 25. září tohoto roku. Délka bakalářského studia je 3,5 roku (7 semestrů), školné na jeden rok 25000 Kč. Odbornou praxi budou moci studenti vykonávat v 5. semestru přímo ve firmě Škoda Auto nebo v rámci koncernu Volkswagen Group.

„Záměrem Škody Auto je zpřístupnit vysokoškolské vzdělání především zaměstnancům naší firmy. Po úspěšném zakončení studia mají absolventi příležitost získat zaměstnání u Škody Auto," řekl tiskový mluvčí společnosti pan Milan Smutný.Vysoká škola v mladoboleslavském regionu chyběla, žadatelé studia museli dojíždět do jiných měst (Praha, Brno, Hradec Králové atd.). Je to první případ v České republice, kdy přímo továrna založila podobný ústav. Pro kvalitní připravenost studentů do praxe je nezbytný kontakt s reálným odborným světem, což v mnoha případech chybí. Výrobní závody, na které byly vazby, jsou v konkurzu, popř. se výrobní zaměření změnilo mimo studijní obor.

Díky začlenění mladoboleslavské škodovky do kvalitního automobilového nadnárodního komplexu má škola garanci stálého přísunu nejnovějších informací a možnost praxe nejen u nás, ale i v ostatních zemích, kde Volkswagen Group působí (Německo, Španělsko atd.). Tím získá nejen odbornou a jazykovou praxi, ale též kontakty, které studentovi mohou přinést reálnou možnost pracovního místa. Je otázka, na kolik bude bakalářský diplom uznávaný ve světě, ale téměř jisté je, že uznávat jej budou v rámci Volkswagen Group, což není málo.

Kontakt:
Škoda Auto vysoká škola, telefon 0326 / 819 414, e-mail alena.chromcova@skoda-auto.cz, renata.hamsova@skoda-auto.cz

Patrik Veselík

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.