redakce: Vyhlášen 2. ročník soutěže o cenu Martina Palase

pondělí 20. března 2000 ·

Cílem soutěže je ocenit pedagoga, který se ve šk. roce 1999/2000 zasloužil o co nejlepší začlenění dítěte s postižením do výuky v běžné třídě ZŠ.
Občanské sdružení Rytmus a Speciálně pedagogické centrum Vertikála vyhlašují 2. ročník soutěže o cenu Martina Palase.

Cílem soutěže je ocenit pedagoga, který se ve školním roce 1999/2000 zasloužil o co nejlepší začlenění dítěte s postižením do výuky v běžné třídě základní školy.

Podmínky soutěže:
Do soutěže může být navržen každý učitel, který učí ve třídě s individuálně začleněným žákem s autismem, fyzickým, mentálním, smyslovým nebo kombinovaným postižením.
Na základě jeho tvůrčího úsilí a lidského přístupu mohou učitele navrhnout na ocenění kolegové, rodiče žáka, třídní asistent, ředitel školy, pracovníci SPC nebo kdokoliv další.
Návrh by měl obsahovat jméno učitele, telefon a adresu školy, postupný ročník, křestní jméno a typ postižení dítěte, stručné zdůvodnění nominace včetně popisu situace ve třídě a způsobu, jakým je žák do výuky zapojován.

Martin Palas, jehož jméno soutěž nese, je žákem s mentálním postižením (Downův syndrom), který je už v 5. třídě běžné základní školy. V loňském roce proběhl 1. ročník této soutěže, broušený pohár získala paní učitelka Jiřina Kalabisová z Křesťanské základní školy v Jihlavě, ale oceněno bylo vlastně všech 14 navržených kandidátů.
Smyslem této soutěže je nejen ocenit vynikající práci úspěšného učitele, ale zejména upozornit na reálnost myšlenky společného vzdělávání dětí s postižením i bez postižení, odstranit tak přetrvávající obavy a nepochopení a ukázat, že tento způsob výuky může naopak obě strany vzájemně obohatit. Vítězi soutěže bude Cena Martina Palase slavnostně předána v závěru tohoto školního roku.

Návrhy na zařazení učitele do soutěže je třeba zaslat do 15.5.2000 na adresu
Občanské sdružení Rytmus
Hálkova 4
120 00 Praha 2
e-mail: rytmus@bohem-net.cz

nebo
SPC Vertikála, Rooseveltova 8
160 00 Praha 6
e-mail psroos@volny.cz

Kontakt: Milena Johnová (02/24942695-6), Pavla Baxová (02/33321044 ).

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.