redakce: EduPoint nabízí 1,5 milionu kursů na Internetu

středa 16. února 2000 ·

Na webových stránkách EduPoint najdete nejen kursy vaření či programování, ale i nabídky vysokoškolského a postgraduálního studia.
EduPoint má v databázích 1,5 milionu kursů ze 30,000 vzdělávacích center.

Je to první komplexní přehled pro zájemce o vzdělávání via Inet. Jsou v něm nejen kursy vaření či programování, ale i nabídky vysokoškolského a postgraduálního studia. EduPoint byl zkušebně spuštěn 7. ledna, oficiálně odstartuje v březnu. Vydělávat bude na inzerci a na podílu z kursovného, resp. školného studentů, kteří se někam přihlásí na základě výběru z EduPointu. Jeho nabídka se týká jen studia v USA. Američané vydají na své vzdělání 500 miliard USD ročně. Studium via Inet tuto částku nejspíš ještě zvýší, protože spousta lidí se bude moci něco učit, aniž by se museli přesouvat do vzdálených učeben. Při studiu po drátě citelně chybí přímý kontakt s učiteli i spolužáky, takže se výuka všelijak kombinuje, aby o sobě všichni věděli a sem tam se i sešli. To je důvod, pro který se při hledání kursu v EduPointu vyžaduje i tamní PSČ zájemce. EduPoint se bezpochyby stane navštěvovaným orientačním majákem v dosud hodně těžko proniknutelných houštinách nabídek internetového vzdělávání.
Petr Švec, Zdravá města

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.