Ministerstva budou jednat o situaci posledních ročníků ZŠ a SŠ

čtvrtek 7. ledna 2021 ·

Zástupci ministerstev zdravotnictví a školství mají dnes jednat o situaci žáků posledních ročníků základních a středních škol, které na jaře čekají přijímací, maturitní či závěrečné zkoušky, ale kvůli opatřením proti koronaviru nemohou mít nyní běžnou prezenční výuku. Stejně jako na podzim se žáci opět učí distančně, což je i podle ředitelů škol a učitelů nevyhovující. Doufají v co nejrychlejší návrat do škol. Zejména podoba praktické části zkoušek v odborných školách by se podle nich jinak asi musela upravit, protože praktická výuka se momentálně nemůže vůbec konat. Informuje ČTK. 



Celý text naleznete zde

5 komentářů:

Silvie A. řekl(a)...
7. ledna 2021 v 8:36  

se žáci opět učí distančně, což je i podle ředitelů škol a učitelů nevyhovující

Nevyhovující? Tak pěkně jmenovitě - podle KTERÝCH ředitelů škol a učitelů?

Anonymní řekl(a)...
7. ledna 2021 v 10:52  

Silvie A.

Každopádně nikdo neskáče radostí, všichni známe limity distančního vzdělávání. Není třeba se v tom dále pitvat. Je tu ale jedno "ale". Tím problémem je pandemie koronaviru. V počtu nakažených patříme mezi světové premianty, krematoria přestávají stihat, počet zemřelých s koronavirem (na koronavir) dosahuje počtu téměř 200 denně. Za této situace ministr jedná o dalším rozvolňování ve školství. Vymstilo se nám do při uvolnění před vánočními svátky a vymstí se to i nyní, pokud ministr školství podlehne úkolování opozice. Přesuny do školy, ze školy, v jídelnách, na chodbách, v učebnách, před školou, objímání a muckání, pití z jedné lahve, kousání do společného jablka,...Což takhle ještě pár týdnů vydržet a proočkovat větší část občanů a "promořit" tak aspoň načas významnou část obyvatel?
Máte pravdu v tom, že se asi nedozvíme jména oněch ředitelů a učitelů, bude se totiž jednat o miniaturní vzorek.

Silvie A. řekl(a)...
7. ledna 2021 v 11:24  

všichni známe limity distančního vzdělávání

Já ty limity neznám a nebudu se divit, když se (intuitivně odhadovaná) efektivita distančního vzdělávání v mých předmětech přiblíží (intuitivně odhadované) efektivitě prezenční.

Jenže ať už je to s distančním vzděláváním jak chce, je NEKONEČNĚ lepší nežli turnusování a podobné ministerské výmysly, jejichž hrozba se nad českým školstvím neustále vznáší.

Jir řekl(a)...
7. ledna 2021 v 19:45  

"Stejně jako na podzim se žáci opět učí distančně, což je i podle ředitelů škol a učitelů nevyhovující. Doufají v co nejrychlejší návrat do škol."
To snad ne? V této době? Doufat po loňské zkušenosti může leda naiva.

Silvie A. řekl(a)...
7. ledna 2021 v 19:56  

leda naiva

Nebo blázen, nebo škůdce, nebo ministeriál.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.