Návrh: Platové tarify učitelů by měly růst o 4 pct, místo o 9 pct

pondělí 21. prosince 2020 ·

Platové tarify učitelů se od ledna zvýší o čtyři procenta. Zdravotníkům a pracovníkům v sociálních službách základ výdělku vzroste o deset procent. Na twitteru to oznámili ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) a ministr školství Robert Plaga (za ANO). Růst platů upravuje nařízení, které dnes schválila vláda. Informuje ČTK. 



Celý text naleznete zde

18 komentářů:

Ivo řekl(a)...
21. prosince 2020 v 18:40  

...BEZ KOMENTÁŘE!!!

Ivo řekl(a)...
21. prosince 2020 v 18:43  

Hlavně, že jste slibovali růst o 15 %.
VŠAK VOLIČI VÁM TO ZA ROK SPOČÍTAJÍ.

BP řekl(a)...
21. prosince 2020 v 19:26  

Já to tady píšu pořád. Pokud vše nejde do tarifů, pak nám zase nikdo nic nepřidal. Ta 4 % pokryjí s bídou inflaci. Až bude objektivně měřitelná kvalita každého jednotlivého učitele a nebude o jeho osobních příplatcích rozhodovat pouze ředitel, pak souhlasím s nadtarify. Ale tohle bohužel ve školství nenastane nikdy.

Já jsem neslyšela, že by v jiných státních profesích, např. u hasičů, zdavotníků, policistů, pracovníků v sociálních službách, úředníků, přidával stát do tarifů část a zbytek šel do nadtarifů.

Opravte mě, jestli se mýlím. Proč si my učitelé necháme pořád kálet na hlavu? Už to, jak nám svého času tarifní tabulku zprasil pan ministr Dobeš, byl podraz na učitele.

Ivo řekl(a)...
21. prosince 2020 v 19:56  

Proč si my učitelé necháme pořád kálet na hlavu?

RE:
Protože učitelé nejsou jednotní. Jedním z hlavních důvodů je fakt, že je feminizované a sbory jsou přestárlé.
VZAK PRO MLADÉ: POKUD UMÍTE JAZYKY A AJŤAŘINU, VYHNĚTE SE ŠKOLSTVÍ OBLOUKEM. PŠENKA S 32 TIS. BRUTTO VÁM TADY NEPOKVETE. TO JE MÁ RADA UČITELE S PRAXÍ 30 LET.

tyrjir řekl(a)...
21. prosince 2020 v 20:01  

Proč si my učitelé necháme pořád kálet na hlavu?

V každém učitelském sboru je podle mne určitý větší či menší podsbor lnoucí k řediteli/ce z jiných než výukových důvodů (rádoby odboráři, ředitelova "projektová suita", členové školní rady, zastupitelé atd. atd.) Do této "symbiózy" především jdou ty nadtarify a tato "symbioticky ředitelská suita" zpravidla drží různými technikami v poslušnosti a "bázni Boží" - například jako "projektové křoví", z kteréhožto "projektového vlání" mají ustrašení učitelé nepatřící do té suity "starou bačkoru".

tyrjir řekl(a)...
21. prosince 2020 v 20:03  

Do této "symbiózy" především jdou ty nadtarify a tato "symbioticky ředitelská suita" zpravidla drží různými technikami v poslušnosti a "bázni Boží" ostatní učitele - například jako "projektové křoví", z kteréhožto "projektového vlání" mají ustrašení učitelé nepatřící do té suity "starou bačkoru".

tyrjir řekl(a)...
21. prosince 2020 v 20:10  

Dobře učit je základní povinnost učitele a toho se odměny a příplatky netýkají. Dávají se za "práci navíc".

Slyšeli jste to někdy?

Ivo řekl(a)...
21. prosince 2020 v 20:17  

...pane Jiří: PALEC HORE, LÍP TO NAPSAT NEJDE :-)

Unknown řekl(a)...
21. prosince 2020 v 20:31  

Díky Plago za almužnu, tímto jste projeli další volby, ale to je vlastně Tobě jedno. Hlavně se zalíbit sám na vládě pro další koryto.

Ivo řekl(a)...
21. prosince 2020 v 20:33  

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/tiskova-konference-po-jednani-vlady-cekame-na-zahajeni-40345872#seq_no=7&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart&dop_req_id=pKIuOIrCvNP-202012211921&source=article-detail

TADY TO MÁTE ČERNÉM NA BÍLÉM 4 % a víc nic...

Michal Komárek řekl(a)...
21. prosince 2020 v 21:58  

Pane Sárközi, jak jsme si už vícekrát napsali, neurčujete, co ČŠ publikuje. Naštěstí. A ČŠ také není prostorem pro propagaci vašeho spolku. Děkuji za pochopení. Mějte se hezky!

Silvie A. řekl(a)...
22. prosince 2020 v 6:30  

tímto jste projeli další volby

Další volby možná projeli, ale určitě ne tímto. Voličům je situace ve školství srdečně lhostejná.

Petr Portwyn řekl(a)...
22. prosince 2020 v 8:19  

Voličům je situace ve školství srdečně lhostejná.
Tak. Někteří budou mít vyloženě radost... i když ne takovou, jakou by měli, kdyby nám ty platy snížili.

Robert Čapek řekl(a)...
22. prosince 2020 v 10:42  

"tímto jste projeli další volby"

Aha, tak takhle to funguje! Přídavek učitelům rozhoduje volby. Ale bohužel, takhle jednoduché to asi nebude.

Ivo řekl(a)...
22. prosince 2020 v 11:22  

"Přídavek nebo nepřídavek" bude mít přímo vliv na volební preference a zisk...Pane Čapku. Je to velice jednoduchá matematika. Sto sedmdesát tisíc nasr...učitelů versus deset tisíc spokojených a přeplacených podržtažků...

Eva Adamová řekl(a)...
22. prosince 2020 v 11:46  

Ne, přídavek pro učitele volby opravdu nerozhodne. Volby možná rozhodne "rouškovné" 5000 Kč pro naši armádu důchodců. Takto to za normálních okolností funguje a Babiš to velmi dobře ví. Jenže do normálních okolností teď máme daleko, a pokud nám sám sebou jmenovaný nový zmocněnec pro očkování organizaci vakcinace nezvládne a zůstaneme kvůli tomu ekonomicky viset za ostatními evropskými zeměmi ještě více než už visíme, nebude to mít ve volbách lehké.

Eva Adamová řekl(a)...
22. prosince 2020 v 11:48  

Jedním si ale jsem stoprocentně jistá, i když Babiš volby nevyhraje, rozhodně nebude mezi těmi, kteří na koronaviru prodělají.

Ivo řekl(a)...
22. prosince 2020 v 11:51  

...nepřímo rodinní příslušníci a to už je hezký počet...Každé procento bude rozhodující

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.