Návrat maturantů od středy je pro školy složitý

úterý 24. listopadu 2020 ·

Pár studentů s učitelem v jedné třídě, další budou probíhající seminář sledovat v jiných učebnách. Tak by měl od středy, kdy se vrátí do škol žáci posledních ročníků středních škol, podle ředitelů vzdělávacích ústavů vypadat v praxi požadavek ministerstva školství, podle kterého se maturitní ročníky nesmějí mezi sebou potkávat. Reportáž přináší deník Právo. 


Za velmi absurdní proto označil výuku pro maturanty například ředitel Gymnázia Česká v Českých Budějovicích Antonín Sekyrka. Někteří žáci posledních ročníků vyrazí po pauze do školy a budou v učebnách sledovat semináře online, tak jako kdyby zůstali doma, akorát jich bude víc. 

„Počáteční radost, že se žáci vrátí, nám opravdu kazí nařízení, která jsou často nesmyslná. Maturitní třídy se například nesmí mezi sebou potkat. Takže při semináři bude šest žáků v jedné třídě s učitelem a další dvě třídy, také po šesti nebo sedmi studentech, budou muset sledovat seminář online v jiných učebnách,“ vysvětloval Sekyrka s tím, že učitel může mezi třídami přecházet. 

Semináře jsou přitom hlavním důvodem, proč se žáci maturitních ročníků do školy vracejí, neboť jsou zásadní při přípravě na maturitní zkoušku. Sekyrka upozornil, že nařízení nedává zcela smysl a studenti z různých tříd se budou potkávat mimo školu. 


Celý text naleznete v Právu

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.