MŠMT a Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost poskytli školám další podpůrné materiály

čtvrtek 26. listopadu 2020 ·

„Ministerstvo spolu s Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost vnímají potřebu zintenzivnit dosud poskytovanou metodickou podporu škol pro zajištění kybernetické bezpečnosti tak, aby školy měly dostatek informací a podpory a mohly se plně věnovat samotné výuce,“ říká ministr školství Robert Plaga. 


„Naše podpůrné materiály jsou standardně dostupné každému a zdarma. Nicméně díky spolupráci s ministerstvem školství je můžeme cíleně distribuovat do škol, kde jsou v této době opravdu mimořádně důležité,“ uvedl ředitel NÚKIB Karel Řehka s tím, že kromě návodů na zabezpečení videokonferencí, přes které dnes probíhá většina výuky a které se stávají terčem útoků nebo narušování, dodal NÚKIB také materiály, které školám pomohou u žáků budovat návyky potřebné pro bezpečný pohyb na internetu a bezpečné používání digitálních technologií. 


Další informace naleznete zde

1 komentářů:

Jir řekl(a)...
26. listopadu 2020 v 12:22  

To je dobře. Nicméně si přiznejme, že to jsou jen takové drobné krůčky správným směrem. Na skutečné zabezpečení počítačových sítí ve státní sféře nejsou ani prostředky, ani lidi.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.