Potřebujeme se hlavně uklidnit. Tohle není válka ani ebola, zvládneme to, říká Šebek

pátek 16. října 2020 ·

Není to válka a není to zemětřesení, je to krize, která je komplikovaná, ale jsem přesvědčený, že ji zvládneme. Projev ministra Prymuly byl příliš ponurý, lidé by naopak měli jít do přírody a posílit imunitu, říká lékař Tomáš Šebek. Polní nemocnici bude armáda schopná dobře vybavit, ale pochybuju o tom, že ji budeme schopni vybavit personálně. Mělo by se přestat mluvit a víc dělat, dodává v rozhovoru pro DVTV.  





Celý rozhovor naleznete zde

9 komentářů:

laimes řekl(a)...
16. října 2020 v 13:18  

tohle JE válka !

Nowak řekl(a)...
16. října 2020 v 22:05  

Ad laimes: Mohu se zeptat na Vaše zkušenosti s válkou? To bývají mrtví po ulicích, hořící města, ztracené děti ...
Já to naštěstí nezažil, ale třeba i z muziky mi o tom řekne P.J. Harvey, která po krizových oblastech cestovala a zpívá o tom. Jsou filmy, knihy, dokumenty.

Moc dobrý rozhovor, stojí za pozornost. Pan dr., který něco zažil a dokázal.

Nowak řekl(a)...
17. října 2020 v 0:19  

Pane laimesi, já nekoukám na tv a nechci to vidět přímo, aly ty známé války jako v Syrii tedy moc na 21. století nevypadají. A jak píšete, tak jsou možnosti zlikvidovat zemi levněji a efektivněji. Takže občas někde nechají tu klasickou střelbu a řežbu jen aby nás zmátli a nám nedošlo, že tu modernější vállku máme doma a právě likvidují hlavně nás. Jenže ono je to všude, tak je to globální, takže kdo na tom vydělá - nějaký stát dopadne nejlíp (ten, který to začal?) nebo se spojí ti přeživší z různých zemí, zaberou majetek mrtvých. Prý nejvíc citliví jsou na covid v Nepálu. Kdo chce zlikvidovat Nepál, že vyrobil viry hlavně proti Nepálcům? Kvůli zisku? Spíš rase.

laimes řekl(a)...
17. října 2020 v 6:38  

ve 21. století se nevedou války o zisk=něco získat (zabrat,okupovat,ukrást) ale o ztrátu,abych ztratil méně nežli protivník=aby u nás zemřel jen milion ala u nepřítele tři

Nowak řekl(a)...
17. října 2020 v 16:14  

Ukázka toho, jakdokáže uvažovat český učitel! - Pokud laimes není učitel, tak mohu ubezpečit, že znám učitele, kteří uvažují silně podobně.

Jir řekl(a)...
17. října 2020 v 17:12  

Přání je otcem myšlenky, ale pořád je to jenom přání. Bohužel.

poste.restante řekl(a)...
17. října 2020 v 18:09  

Projev ministra Prymuly byl příliš ponurý, lidé by naopak měli jít do přírody a posílit imunitu, říká lékař Tomáš Šebek.

Projev ministra Prymuly měl jeden hlavní cíl. Pokusit se lidem vysvětlit, že tohle fakt není "chřipečka" a že končí legrace.
Že budou umírat lidé v "množstvím větším, než obvyklém", pokud se nepřestaneme chovat jako pitomci.
Takové sdělení se dost dobře nedá provést s optimistickým úsměvem ve tváři.

Ivo řekl(a)...
18. října 2020 v 7:37  

Jir: Přání je otcem myšlenky, ale pořád je to jenom přání. Bohužel.

PŘESNĚ TAK!
K tomu musíte připočíst cca '20% populace, která díky své hlouposti až na půdu odmítá elementární pravidla k omezení šíření tohoto nového laboratorního viru a malér je na světě.

BP řekl(a)...
19. října 2020 v 18:43  

Nowaku, to není válka proti někomu, ale válka za životní prostor. Zeměkoule je již přelidněna. Přiznejme si to konečně. Neobviňujme kravičky, že vypouštějí do ovzduší příliš mnoho metanu, a proto je třeba snížit jejich stavy.
Možná nějaká vyšší moc nám chce ukázat, že je na Zemi příliš mnoho živočichů jednoho druhu, který se tu přemnožil, a sice lidí.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.