Známkují za učivo z karantény. Učitelé nedodržují doporučení ministerstva

pondělí 14. září 2020 ·

Školní rok sotva začal a někteří žáci již dostávají známky, a to navzdory manuálu ministerstva školství, který doporučuje nejvýše slovní hodnocení. Učitelé hodnotí v podstatě znalosti získané v období distanční výuky na jaře. Mapování vědomostí je podle ministerstva v pořádku, avšak bez dodatečného hodnocení známkami. Reportáž přináší iDNES.



„Jak prosím reagovat na to, že učitelka našich synů na ZŠ nyní vybírá úkoly z doby uzavření škol a hodnotí je P-pracoval, N-nepracoval?“ ptá se rodič na stránce Vaše práva ve škole, kterou spravuje občanské sdružení Společně k bezpečí. Podle tazatele děti během distanční výuky úkoly posílat neměly a až nyní je pedagožka namátkou přesto kontroluje.

S podobným přístupem pedagogů se setkala také středoškolačka Lenka: „V několika předmětech (literatura, dějepis, matematika) nám bylo sděleno, že si napíšeme písemky na učivo probrané během karantény s tím, že budou normálně známkované. Asi je jasné, že látky je hodně a naučit se taková kvanta informací je po půl roce ‚nicnedělání‘ docela náročné,“ popisuje.

Když si učitel na začátku roku provede analýzu práce žáků v době distanční výuky, aby stanovil a naplánoval výuku s cílem doplnit nezbytné znalosti žáků, je podle náměstka ústředního školního inspektora Ondřeje Andryse v pořádku, avšak bez jejich dodatečného známkování. Stížnosti jsou podle něj v tomto případě v pochopitelné.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
14. září 2020 v 14:05  

Jak závazné je doporučení slavného ministerstva?

A to ani jedničky?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.