Na ZŠ v Ostrově se nakazilo 90% učitelů. Město posílá školám respirátory

sobota 26. září 2020 ·

Dvacet školních tříd v Karlovarském kraji je k dnešnímu dni v karanténě, kompletně uzavřena je stále ještě Základní škola Myslbekova v Ostrově. „Nakazilo se devadesát procent učitelů a průběh onemocnění byl u leckterých dost dramatický,“ potvrdil ředitel školy Martin Fous. Vnitřní prostory celé budovy hasiči na začátku týdne vydezinfikovali a město se rozhodlo pomoct i jinak. Třem základním školám poslalo 470 respirátorů ze svých zásob. Reportáž přináší MF DNES. 


„Učitelům, kteří doposud neonemocněli, jsem nošení respirátorů velmi doporučil,“ upřesnil ředitel s tím, že žáci by se do tříd měli vrátit v úterý. Doma byli od 16. září a výuka probíhala distančně. Na dálku učili i nemocní pedagogové, leckteří z nich i s vážnějšími příznaky. „Jedna z mých kolegyň měla devět dní horečky přes devětatřicet a vůbec nic nepomáhalo,“ dodal Martin Fous. 

Přestože ministr školství Robert Plaga o respirátorech pro učitele mluví už od poloviny září, doposud k žádné dohodě s vládou, potažmo s ministerstvem zdravotnictví nedošlo. „Povídá se, že jsou snad na cestě respirátory pro učitele v Praze, ale červená bude za chvíli na covidovém semaforu Česka leckde, takže by se co nejdřív mělo přijmout řešení systémové,“ zdůraznil předseda školských odborů František Dobšík. Mezitím si města a učitelé v regionu pomáhají podobně jako radní z Ostrova. 


Celý text naleznete v MF DNES

2 komentářů:

rváčkazvesela řekl(a)...
26. září 2020 v 12:43  

Dle mého názoru respirátor nechrání druhého ale toho, kdo jej má. Snad by už mohli řidiči tohoto cirkusu pochopit, že ochranu potřebují především učitelé!!!
Takže učitelům respirátory - trojkový!! Ale kde na to vzít, že ano?
A nebo budou nakonec učit nezaměstnaní ...jakékoliv kvalifikace - SUPR.

Ivo řekl(a)...
26. září 2020 v 14:28  

...rozdělení do skupin, distanční výuka.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.