Manuály pro školy představí ministr školství v úterý

pondělí 17. srpna 2020 ·

Od 1. 9., tedy od začátku školního roku, budou muset lidé povinně nosit roušky ve vnitřních prostorách i všude v hromadné dopravě, včetně MHD, oznámil po jednání vládní rady pro zdravotní rizika ministr zdravotnictví za ANO Adam Vojtěch. Karanténa bude zkrácena minimálně na deset dnů z dosavadních čtrnácti dnů, řekl epidemiolog Roman Prymula. Informuje iDNES.


Robert Plaga (msmt.cz)
Manuály pro školy k ochraně proti koronaviru představí ministerstvo školství v úterý dopoledne. Bude doporučovat časté větrání a umývání rukou, řekl ministr školství Robert Plaga.

V případě, že by se ve škole vyskytla nákaza, měla by podle Plagy o jejím případném uzavření rozhodovat krajská hygienická stanice. Hygienická opatření či upravený režim jídelen ale podle něj budou směřovat k tomu, aby nebylo nutné zavírat celé školy, spíše jen jednotlivé třídy. Pokud by se někde epidemie zhoršila na nejvyšší stupeň rizika, bylo by podle Plagy možné dočasné dvoutýdenní uzavření škol a přechod na on-line výuku.




Celý text naleznete zde
Další informace naleznete zde

7 komentářů:

Unknown řekl(a)...
17. srpna 2020 v 14:53  

udělal bych to podobně jako u fotbalistů a hokejistů. Kdo má covid jde domů, zbytek pokračuje. Uzavírání škol či tříd je nereálné, proto se dít nebude.

Beny řekl(a)...
17. srpna 2020 v 18:38  

Neměly by být roušky pro žáky povinné všude ve škole alespoň prvních 14 dní, aby se zmírnil náraz a ukázalo se kdo je ve škole nakažen. Jsou mladí a vydrží to. Pak teprve uvolňovat podle situace. Učitelé fasovat respirátory, jinak co s nakaženými učiteli (zvláště ohroženými)? To nikoho nezajímá? Ministr je pábitel a vládě vůbec nezáleží na učitelích. Jsou svým způsobem teď v první linii a měli by být chráněni skoro jako zdravotníci. Jinak bude škola bez učitelů. Případně školství natrvalo přijde o 1/3 starších učitelů ... co pak s tím???

Ivo řekl(a)...
17. srpna 2020 v 19:50  

Co s tím? TO PŘECE VYŘEŠÍ NEVIDITELNÁ RUKA TRHU, JAKO VŠE V ČR. NEBO SE PLETU???

MNOHOKRÁT JSEM ŘÍKAL, ŽE JEDINĚ TERMOKAMERY U VCHODU MOHOU ODHALIT POTENCIÁLNÍ RIZOKO NOSITELE COVID-19 A NEPUATIT JEJ DO BUDOVY, POKUD MÁ ZVÝŠENOU TEPLOTU. POTÉ BUDE JIŽ POZDĚ BYCHA HONITI. NIKOHOTO ALE NEZAJÍMÁ - MÍSTO TOHO BUDOU VYMÝŠLET PŘÍRUČKY PRO POBAVENÍ UČITELŮ, SMUTNÉ... :-( :-(

Tomáš Barták řekl(a)...
17. srpna 2020 v 22:35  

A větrat a umývat ruce.

Staněk řekl(a)...
18. srpna 2020 v 9:06  

Jenže na termokameře se ukáže i zvýšená teplota učitele. Co by dělali, kdyby neměli učitele, kteří budou s teplotou doma. Než ho otestují, chvíli to trvá.

Ivo řekl(a)...
18. srpna 2020 v 9:37  

Pane Staňku, virus napadá mladé, staré, zdravotníky, i UČITELE. Samozřejmě, že by učitel nebyl vpuštěn do almamater v případě zvýšené teploty. STAČÍ VÁM TO TAKTO VYSVĚTLIT??

Ivo řekl(a)...
18. srpna 2020 v 19:53  

http://ucitelskenoviny.cz/?inzerce&idrubriky=21
Na serveru ucitelskenoviny bylo vera cca 12 inzerátů urgentně poptávajících učitele, dnes po zveřejnění manuálu je inzerátů 16. Čím to asi může být???

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.