Kvalitní vzdělávání pro všechny – jak na to? Nová aplikace přináší dobrou praxi ze škol v ČR i v zahraničí

čtvrtek 27. srpna 2020 ·

Osvědčené metody práce přímo ze škol či od odborníků na vzdělávání a výchovu přináší nová aplikace zaměřená na inkluzi Zapojmevsechny. V rámci projektu Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi (APIV B) ji připravil Národní pedagogický institut ČR. Učitelé zde naleznou aktivity využitelné ve výuce, ředitelé škol zase tipy od svých kolegů. Rodiče se dozvědí, jak vypadá vzdělávání na oblíbených a přitom inkluzivních školách, naleznou zde i inspiraci pro rozvoj svých dětí. Praktická mapa umožňuje najít odborníky z celé ČR, k dispozici je také poradna.



Aplikace Zapojmevsechny.cz nabízí srozumitelnou a praktickou formou zkušenosti se vzděláváním rozmanitého kolektivu dětí. Název aplikace poukazuje na to, že kvalitní školy umí zapojit do výuky všechny děti včetně těch se speciálními vzdělávacími potřebami, a zároveň dokážou efektivně spolupracovat s rodiči, zřizovatelem nebo s poradnami.

„Školy, které se s námi v aplikaci dělí o své zkušenosti, stojí na několika základních pilířích: Záleží jim na každém dítěti a vědí, jak je podpořit, cíleně budují dobré vztahy a podporují spolupráci, umí jednat s rodiči a zapojit je, vytěží maximum z práce specialistů i asistentů pedagoga a nebojí se říct si o pomoc, když to někde drhne,“ vysvětluje tutorka aplikace Zapojmevsechny.cz Kristina Březinová. A dodává: „V takových školách se cítí spokojeně děti, učitelé i rodiče. A díky dobrému klimatu se tam žáci opravdu něco naučí. Zapojmevsechny.cz inspiruje, jak toho dosáhnout.“

„V Zapojmevsechny.cz zjistíte, co funguje, když řešíte například vyrušování ve třídě, podobu rodičovských schůzek, podporu žáků s odlišným mateřským jazykem nebo nadáním, hodnocení i jinou formou než známkou nebo prevenci syndromu vyhoření u pedagogů. Dobrou praxi s námi sdílejí učitelé, ředitelé škol, asistenti pedagoga, žáci, rodiče i poradenští pracovníci. Zkrátka ti, kdo se do vzdělávání nějak zapojují,“ popisuje zaměření aplikace Jana Odstrčilová, manažerka aktivity Veřejnost projektu APIV B.


Celý text naleznete zde

2 komentářů:

laimes řekl(a)...
27. srpna 2020 v 10:25  

co si představujetě pod slovom "kvalitní" ?

Beny řekl(a)...
27. srpna 2020 v 15:18  

Všechno vyřeší aplikace - i koronavirus :-). Ta média nejsou soudná. Ztrácí se lidský faktor.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.