Jak dohnat nedostatky a rozpoznat lenochy. Pomoci má školení pro učitele

pondělí 31. srpna 2020 ·

Kvůli koronavirové pandemii byly minimálně dva měsíce zavřené školy. Někdo se do lavic na chvíli vrátil, spousta dětí se však do školy dostane po půl roční pauze. Dětem i učitelům má v návratu pomoci projekt SYPO, který v rámci školení pomáhá učitelům napříč celou republikou. Informuje iDNES.



Počítá se s tím, že někteří žáci budou mít ve znalostech mezery, protože výuku na dálku buď těžko snášeli, nebo se jí záměrně vyhýbali. Tým nyní musí učitelům pomoci s metodickými postupy, jak takové lenochy mezi dětmi rozeznat a hlavně – jak je motivovat, aby látku co nejrychleji dohnali.

„Podpora bude z naší strany systematická. Školy mohou využívat mentora, který bude pracovat s několika školami najednou. Zaměřovat se chceme na výuku jednotlivých předmětů a poradenství, jak by se k tomu měli učitelé stavět, aby byl návrat co nejjednodušší pro všechny,“ říká manažer projektu Jiří Nekola.


Celý text naleznete zde 
Další informace naleznete zde

3 komentářů:

Silvie A. řekl(a)...
31. srpna 2020 v 21:52  

jak takové lenochy mezi dětmi rozeznat

Super! Doufám, že tým zveřejní nějakou statistiku ze své záslužné činnosti! Jako: kolik učitelů nedokázalo rozeznat lenochy, kolik učitelů to tým naučil rozeznávat, a kolik učitelů nedokáže rozeznat lenochy ani po proškolení.

Eny Gma řekl(a)...
31. srpna 2020 v 23:12  

Není proém rozpoznat lenochy, problém je jejich spravedlivé ohodnocení. To pan ministr zakázal...

Jiri Janecek řekl(a)...
1. září 2020 v 6:30  

Nedostatecne motivovane dite je 'lenoch' jen pro pisare z Mlade Fronty, nebo i pro pracovniky z NPI?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.