V Uničově se koronavirem nakazil učitel, druhý stupeň odložil start výuky

středa 3. června 2020 ·

Ředitel ZŠ Haškova v Uničově na školním webu píše: Ano, na škole se vyskytl Covid-19. Je to nepříjemné, ale v tomto období celkem pochopitelné. Jsem vázán mlčenlivostí, ale tyto obecné informaci snad říci mohu. Ačkoliv se naši žáci i někteří zaměstnanci prokazatelně setkali s pozitivní osobou, jsou všichni testovaní žáci i většina zaměstnanců školy, po prvním testování NEGATIVNÍ. Žáci, pokud jim vyjde NEGATIVNÍ i kontrolní test, se budou moci zúčastnit 8. června 2020 přijímacích zkoušek. Ti, kteří neprojdou to oznámí řediteli školy na kterou chtějí jít a zúčastní se náhradního termínu 23.června 2020



Všechna dosavadní opatření i ta, která jsme zavedli s otevřením 1. stupně, pokračují, neboť odpovídají stanoveným postupům. Jsme v kontaktu s KHS a navzájem se informujeme o průběhu a potřebných opatřeních. A co z nastalé situace vyplývá?

- Výuka 1. stupni probíhá pořád stejně. Prezenčně v režimu dobrovolnosti a ostatní žáci 1. stupně pokračují distančně. Opatření pro prezenční výuku jsou dostatečná.
 - Zahájení dobrovolné prezenční výuky 2. stupně se odkládá do doby, než budou známy výsledky kontrolního testu. Pak uvidíme, jak se bude situace vyvíjet.
 - Bezpečnostní a hygienická opatření pokračují ve stávajícím režimu a jsou dostatečná.

Jak jsme sami pocítili, možnost získání této nemoci je prostě vysoká a číhá kdekoliv. A ne každý, kdo se s takovou osobou setká, nemoc získá. Je to věc imunity a momentálního zdravotního stavu.

Přeji všem, kteří stojí při nás, ale i těm, kteří nás kritizují, aby se do podobné situace zkrátka nedostali. Je to velmi snadné, jak jsme sami mohli pocítit. Díky přístupu zaměstnanců školy a odborné podpoře KHS situaci zvládáme a máme ji pod kontrolou.

Svatopluk Vlk 


Zdroj: ZŠ Haškova

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.