Webináře SYPO 26., 27. a 28.5.: Střih videa. Aplikace Nearpod. Komunikační a vzdělávací platforma Edmodo

pondělí 25. května 2020 ·

Jak jednoduše na střih videa ve Windows 10. Volně dostupná aplikace Fotky je jednoduchý a intuitivní nástroj pro střih videa, který je součástí OS Windows 10, a který umožní rychlou tvorbu a úpravu videa z různých zdrojů. Aplikace je skvěle využitelná pro přímou výuku, přípravu materiálů a tutoriálů. Ve službě MS Stream lze propojit video s interaktivními testy, vše sdílet a získat tak zpětnou vazbu od žáků. Osvědčený nástroj obohatí nejen online, ale také prezenční a projektovou výuku. 26. 5 2020, 14:00. Lektor: Miroslav Sláma 



Aplikace Nearpod: nástroj pro interaktivní prezentování

Webová aplikace Nearpod umožňuje tvorbu interaktivních prezentací pro podporu výuky v učebně i na dálku. Klasické (například powerpointové) snímky lze snadno editovat; proložit je kvízem, otevřenou otázkou či anketou. Vyučující tak získá okamžitou informaci o pochopení probírané látky žáky. Nástroj je zdarma a lze jej využívat na všech platformách.

27. 5. 2020, 14:00. Lektor: Libor Klubal 

Komunikační a vzdělávací platforma Edmodo 

Edmodo je volně dostupná vzdělávací platforma, vzhledem připomínající Facebook. Pro běžného uživatele Facebooku, tj. pro drtivou většinu žáků, je tak její ovládání zcela intuitivní. Z pohledu učitele je Edmodo uživatelsky přívětivější než například Moodle, avšak zároveň nabízí dostatek funkcí pro snadné a efektivní řízení online výuky. Krom diskuzních vláken s žáky, sdílení zajímavých příspěvků, zasílání soukromých zpráv a udělování odznaků za aktivitu lze skrze Edmodo efektivně zadávat testy a jiné druhy cvičení (v odpovědi na naše otázky, tak žáci mohou například nahrát dokument, nebo tabulku, kterou můžeme jako učitelé dále editovat a komentovat). Obzvláště zajímavá je možnost zřízení profilu celé škole - v takovém případě mají žáci doopravdy veškerou výuku na jednom místě (třídy fungují podobně jako facebookové skupiny - stačí se do nich přidat). 

28. 5. 2020, 14:00. Lektor: Tomáš Zadražil 


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.